Akcija „Dokument“

Predložen pritvor za Edvarda Đukića zbog krivotvorenja dokumenata

pritvor
29.01.2016.
u 20:11

Osumnjičeni od 2011. do 28. siječnja ove godine u Prnjavoru, nakon što je nabavio sredstava za krijumčarenje isprava, napravio lažne javne isprave, svjedodžbe, diplome i uvjerenja

Tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka, Područnog ureda Prnjavor, predložio je mjeru pritvora za Edvarda Đukića (1968.) iz Prnjavora, koji je uhićen zbog sumnje da je krivotvorio dokumente.

Glasnogovornica banjolučkog Okružnog tužiteljstva Maja Đaković-Vidović potvrdila je Fenu da je osumnjičeni od 2011. do 28. siječnja ove godine u Prnjavoru, nakon što je nabavio sredstava za krijumčarenje isprava, lažne pečate škola, državnih ustanova i uz pomoć računara i skenera s tiskačem, napravio lažne javne isprave, svjedodžbe, diplome i uvjerenja.

Te lažne isprave je osbno ili preko drugih osoba prodavao i poklanjao trećim osobama na području RS i Federacije BiH, javlja Fena. 

Đukić se tereti da je počinio produžena krivična djela krijumčarenja isprava i izrade, nabavljanja, posjedovanja, prodaje ili davanja na uporabu sredstava za krijumčarene isprave.

Tužitelj je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja straha da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudac za prethodni postupak Osnovog suda u Prnjavoru.

Đukić je uhićen jučer u akciji kodnog naziva „Dokument“, koju je realizirala policija iz Prnjavora, u suradnji s policijskim službenicima Policijske stanice Derventa, a pod nadzorom Okružnog tužiteljstva Banja Luka.

Tijekom navedene akcije, na osnovu naredbe Osnovnog suda Prnjavor, izvršen je pretres stambenih objekata na dvije lokacije na području općina Prnjavor i Derventa.

- Pronađeno je i izuzeto ukupno 170 različitih predmeta koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku (91 matrica za izradu diploma, pečati, diplome, mobilni telefoni, tiskači, praznei papiri s pečatom, svjedodžbe o završenim srednjim i osnovnim školama, različita uvjerenja o imovinsko-pravnim odnosima, o zdravstvenom stanju, ugovori o radu, vrijednosti nekretnina i drugi dokumenti pogodni za krivotvorenje), priopćeno je ranije iz CJS Banja Luka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?