Tužiteljstvo BiH

Predložen kućni pritvor za osmoricu uhićenih u akciji "Rez"

akcija Rez
19.01.2016.
u 15:31

Iz Tužiteljstva BiH navode da je istraga u finalnoj fazi te da bi uskoro moglo uslijediti podizanje optužnice

Tužiteljstvo BiH predložilo je određivanje kućnog pritvora te zatražilo mjere zabrane za osmoricu osumnjičenih, koji su uhićeni u akciji kodnog naziva „Rez“, a koji se dovode u vezu s krivičnim djelom terorizam, potvrđeno je Feni u ovom tužiteljstvu.

Iz Tužiteljstva BiH, istovremeno, navode da je istraga u vezi s ovim predmetom u intenzivnoj, odnosno finalnoj fazi, te da bi uskoro moglo uslijediti podizanje optužnice.

Podsjetimo, u okviru policijske akcije Rez, realizirane po naredbi i pod nadzorom Tužiteljstva BiH 22. prosinca prošle godine na području Sarajevske županije je nakon pretresa na više lokacija uhićeno 11 osoba koje se dovode u vezu s krivičnim djelom terorizma i financiranja terorizma, pripremanja krivičnog djela, poticanja i navođenja osoba na odlazak na strana ratišta, te u vezu s kršenjem Zakona o slobodi vjere i pravnom položaju crkava i vjerskih zajednica u BiH.

Nakon njihovog uhićenja, jednomjesečni pritvor je određen za osam osumnjičenih, dok su trojica puštena na slobodu.

Pritvor je onda određen Elviru Muratoviću (1979), Kemalu Muriću (1978), Semiru Salkoviću (1967), Zulfi Alajbegoviću (1979), Edinu Tabakoviću (1964), Darku Peci (1985), Elviru Mašiću (1981) i Adisu Kešanu (1995).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije