čitluk

Požar u Blizancima ugašen jutros u 4 sata

16.07.2017.
u 08:54

Od 20:30 do 04:00 sati u Blizancima gorila trava i nisko raslinje. U večernjim satima (20:30 sati) izbio požar u mjestu Blizanci. Jak vjetar brzo je proširio požar na obe strane ceste prema Žitomisliću. Oko 22:30 sati vatra ugrožava vinograde, jedan krak ide prema Kručevići brdu. Na terenu 10-15 vatrogasaca sa 3 vozila. Direktor Uprave za CZ-u i vatrogastvo HNK-a gosp.E. Ćubela sa ugroženog terena pozvao u ispomoć vatrogasce susjednih općina. Oko 22:30 sati došli vatrogasci iz Mostara i Čapljine.

Oko ponoći požar saniran u južnom dijelu gdje su ostali vatrogasci  sa naprtnjačama- kod asfaltne baze(kamenolom Božić), cisterne povučene prema sjeveru prema Biletićima.

Ubrzo je požar stavljen pod kontrolu i većim dijelom saniran i ugašen u 04:00 sati. U jutarnjim satima (06:00 sati) nije vidljiv dim, priopćili su iz Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije