Kalesija

Povratniku sud oduzima kravu za naknadu troškova postupka

30.06.2015., Zabok -  OPG Petar Jadek, bavi se uzgojem konja hladnokrvnjaka i krava.  Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
07.09.2015.
u 17:36

Milisav Garić, povratnik u Gojčin kod Kalesije, i njegovi suradnici, putem udruge Agrorazvoj iz Gojčina posljednjih godina pokušavaju ukazati na brojne nepravilnosti prilikom dodjele pomoći povratnicima u ovom kraju. Udruženje je podnijelo i dvije tužbe koje se odnose na zloupotrebu položaja prilikom dodjele pomoći i podjelu sredstava.

Osim tih tužbi Milisav je prije nekoliko godina podnio i tužbu protiv tadašnjeg općinskog načelnika Rasima Omerovića zbog vrijeđanja i omalovažavanja prilikom sastanka u općinskom kabinetu: - Načelnik me nazvao budalom i fanatikom, izvrijeđao me, i nije pristao doći u našu udrugu.. Prvo sam tražio ispriku, a kada nije pristao podnio sam tužbu za povredu časti.

Općinski sud u Kalesiji donio je presudu u korist načelnika, a presudu je potvrdio i Kantonalni sud u Tuzli. Troškove sudskog postupka platit će Milisav Garić, i to pljenidbom pokretne imovine u iznosu od 1.260 konvertibilnih maraka: - Tijekom svih ovih godina ne naplaćuje se od ljudi koji zloupotrebljavaju i troše povratnički novac, ali će sada od mene oduzeti kravu kojom hranim troje maloljetne djece. Ali zato mi od države ne možemo naplatiti ono što nam pripada, kaže za portal Žurnal Garić.

Garić smatra da je ovo svojevrsna odmazda za njegov angažman u zaštiti povratničke populacije tijekom prethodnog razdoblja u Kalesiji, jer je svojim prijavama obuhvatio i općinske činovnike za navodni kriminal prilikom dodjela junica povratnicima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije