Trgovina drogom

Potvrđene presude petorici krijumčara droge, Mostarcu Veisu Huskoviću će se suditi ponovno

14.07.2017.
u 11:00

Sud Bosne i Hercegovine je drugostupanjskom presudom ukinuo petogodišnju zatvorsku kaznu Mostarcu Veisu Huskoviću, na koju je ranije osuđen zbog pripadnosti organiziranoj kriminalnoj skupini Crnogorca Marka Božinovića, koja se bavila krijumčarenjem narkotika, uglavnom opojne droge marihuane, s područja Albanije, preko Crne Gore, u Bosnu i Hercegovinu.

Novi pretres

Sud BiH je, nakon prihvaćene žalbe odvjetnika u odnosu na Huskovića, naredio i održavanje novog pretresa pred vijećem Prizivnog odjela Suda BiH. Istom presudom potvrđene su kazne koje su nakon prvostupanjskoga postupka izrečene Marku Božinoviću, Robertu Ljiljku, Momčilu Miljanoviću, Davoru Vukoviću i Predragu Ratkoviću. Oni su u prvostupanjskom postupku osuđeni na ukupno devetnaest godina zatvora. Božinović je osuđen na sedam godina, Ljiljak i Miljanović po pet, dok je Vukoviću i Ratkoviću dosuđena kazna po godinu dana zatvora.

Oduzeti predmeti i droga

Od optuženih Marka Božinovića, Momčila Miljanovića, Davora Vukovića i Predraga Ratkovića oduzeti su predmeti koji su upotrijebljeni tijekom izvršenja kaznenog djela.

Također, od Božinovića, Mijanovića i Vukovića oduzeta je zaplijenjena opojna droga. Osuđeni su uhićeni u Trebinju u policijskoj akciji kodnog naziva “Mreža 2013.” kada su uhvaćeni u krijumčarenju 35 kilograma droge vrijedne oko 350.000 konvertibilnih maraka. Prema presudi, Božinović i suradnici osuđeni su jer su od ožujka do lipnja 2013. godine prokrijumčarili veće količine skunka iz Albanije i Crne Gore u BiH.

Optuženi su skunk kupovali od osobe pod nadimkom Lombardo u Albaniji te od Željka Markovića, Darka Kilibarde i osobe pod nadimkom Sipo u Crnoj Gori. Potom su je prepakiravali te je u posebno napravljenim spremnicima u vozilima krijumčarili najprije u BiH, a potom dalje prema zemljama Europske unije. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije