Odgođeno suđenje

Posrnula “kraljica džeparoša” boluje od shizofrenije i paranoje

05.02.2016.
u 07:00

Suđenje Sabaheti Džindo, “kraljici džeparoša”, koje se jučer trebalo nastaviti u Općinskom sudu u Sarajevu zbog jedne od mnogobrojnih krađa koje joj se stavljaju na teret, odgođeno je na neodređeno vrijeme zbog ranije izrečene mjere obveznog psihijatrijskog liječenja u trajanju od šest mjeseci, koje je u izvanparničnom postupku izrekla sutkinja ovog suda Esma Jusić. Sabahetina braniteljica Sanela Hasanović na jučerašnjem ročištu je o tome obavijestila sutkinju Sanelu Rondić, kazavši da je, pozivajući se na riječi supruga optužene Mirsada Džinde, njezina klijentica smještena u bolnicu Jagomir. Te navode potvrdio je i vještak Omer Ćemalović koji je liječi već mjesec dana.

Shizofrenija i paranoja

-Optuženoj su istu mjeru zbog činjenja kaznenih djela krađe u stanju neuračunljivosti izrekli i sudovi u Mostaru i Livnu. Nakon pregleda, zaključio sam kako nije u stanju pratiti sudski proces koji se ovdje protiv nje vodi i aktivno sudjelovati u njemu, a s obzirom na činjenicu da boluje od jednog oblika shizofrenije, u njezinu ponašanju jasno su prisutni znaci propadanja osobnosti s paranoidnim elementima te bi u slučaju sudjelovanja u postupku moglo doći do napada kojima je ne bismo trebali izlagati - kazao je vještak Ćemalović.

Krađa novčanika

Nakon toga je sutkinja Sanela Rondić donijela odluku o odgađanju postupka protiv Džindo na neodređeno vrijeme.

Inače, ova kradljivica već godinama puni stupce crne kronike, a poznata je po mnogobrojnim krađama diljem BiH, zbog čega se protiv nje trenutačno vodi nekoliko postupaka. Džindo je posljednji put uhićena u Sarajevu, nakon što je na tržnici Ciglane pokušala ukrasti novčanik te joj se zbog toga i sudi. Prethodno je uhićena i u Istočnom Sarajevu, i to nakon što je u jednom frizerskom salonu pokušala ukrasti novčanik iz torbe. Nekoliko dana prije toga Džindo je prošla i kroz policijske evidencije u Banjoj Luci, a zbog sumnje da je u prostorijama trgovine u središtu grada iz torbice jedne žene ukrala novac u iznosu od 107 KM.

U Tomislavgradu je krajem prošle godine počinila krađu u trgovini Marino gdje je radnici iz torbe ukrala 2000 KM. Prije toga uhićivana je u Zenici, Živinicama, Tesliću, Doboju, Tuzli.., a dovodila se u vezu i s nekoliko krađa u Hrvatskoj pa se nalazi i na crvenoj Interpolovoj tjeralici.

Ipak, njezinoj višedesetljetnoj lopovskoj karijeri ponajviše je naškodila suvremena tehnologija jer su je sve češće ‘hvatale’ 
nadzorne kamere pa nije više imala kamo pobjeći od nepobitnih dokaza. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?