NESRETAN SLUČAJ

Posljednje riječi Dubrovčanina: ‘Nešto je zahrđao ovaj moj pištolj!’

jurkovic
Foto: VL FOTO
03.12.2013.
u 09:18

Tomislav Jurković, osim zbog preprodaje droge, na dubrovačkom sudu zajedno s bratom Jozepom (46), bio je optužen i za podvođenje

-Nije bilo ubojstvo, kako su svi portali prenijeli. Bio je to nesretan slučaj, kazali su u neumskom motelu ‘More’, nakon što se jučer oko podne iz prizemlja začuo kobni hitac koji je usmrtio Tomislava Tomu Jurkovića (40) iz Dubrovnika. Spominje se da je riječ o osuđeniku koji je u Dubrovniku zbog preprodaje droge osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora.

Dvojbe policije

- Iako su prve neslužbene informacije govorile kako je riječ o ubojstvu, još uvijek nije isključeno da se radi o samoubojstvu ili nesretnom slučaju, navodili su iz policije. Kako doznajemo, Jurković je u tragičnom trenutku igrao bilijar s dvojicom poznanika, da bi pri tom slučajno opalio iz pištolja koji je držao u ruci.

- Izvadio je pištolj i rekao: ‘Nešto mi je zahrđao’, pa opalio u grudi. Radilo se o nesretnom slučaju, rekla su istražiteljima dvojica očevidaca koji su mu odmah priskočili u pomoć. Unatoč brzoj intervenciji hitne pomoći, Jurković je zbog teške rane preminuo 40 minuta kasnije.

Ljepotice noći

Tomislav Jurković, osim zbog preprodaje droge, na dubrovačkom sudu zajedno s bratom Jozepom (46), bio je optužen i za podvođenje. Novac zarađen od prostitucije, prema tadašnjoj optužnici, koristio je za kupovinu i preprodaju heroina i kokaina. Brat Jozep mu je, naime, pomagao u podvođenju, te osiguravao stanove, hotelske sobe i marine za pružanje seksualnih usluga. Prema tim sumnjama, Jozep je prikrivao mrežu prostitucije između 2003. i 2007., a među klijentima noćnih dama bili su ne samo Dubrovčani, nego i poslovni ljudi i turisti iz inozemstva.

Konkretno, spočitavalo im se da su podvodili djevojke iz Crne Gore, BiH, te Srbije, ali da je među tim “ljepoticama noći”, navodno, bilo i Rumunjki, Moldavki i Ukrajinki. Također, Tomislav se sumnjičio da je heroin preprodavao od ljeta 2000. do veljače 2007.godine, a nakon njegova uhićenja navodno se Jozep sumnjičio da je jednom svjedoku nudio heroin u zamjenu za povlačenje iskaza kojim je teretio njegova brata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?