Nesreća obitelji Srbljanović

Pošli kod djeda u Doboj, dječak poginuo pri slijetanju auta s ceste

07.05.2018.
u 07:00

Dušan Srbljanović (12) iz Starih Banovaca je poginuo, dok su njegovi roditelji Vesna (43) i Svetozar (46), kao i stariji brat Petar (17) teško ozlijeđeni u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila na autocesti Ljig - Preljina, u blizini skretanja za Čačak.

Kako Kurir doznaje, nesreća se dogodila u četvrtak oko 17.30, kada je obiteljski automobil kojim je upravljao Svetozar Srbljanović iz zasad neutvrđenih razloga sletio s kolnika, a potom se prevrnuo.

Iako je Hitna pomoć ubrzo došla na mjesto nesreće, mali Dušan je preminuo na putu za čačansku bolnicu, unatoč naporima liječnika koji su ga više puta reanimirali. Sumnja se kako je uzrok nesreće neprilagođena brzina, a nadležno tužiteljstvo naložilo je pokretanje istrage.

U domu Srbljanovića je zavladao muk zbog tragedije koja ih je zadesila.

- Oni su divna obitelj. Svetozar je bio pažljiv vozač. U četvrtak su krenuli svi zajedno kod njegova oca u Doboj da mu pomognu oko slave koja je u nedjelju. Majka mu je preminula pa su, eto, htjeli pomoći mu i ujedno s njim provesti nekoliko dana - priča jedna od rođakinja. Ona dodaje kako su u Priboj krenuli oko 15 sati.

- Vesnina majka ih je zvala telefonom nekoliko puta, ali se nitko nije javljao. Oko 22 sata zvala je Svetozareva oca, koji joj je rekao da su imali nesreću. Pozlilo joj je pa je nekoliko puta dolazila Hitna - priča rođakinja.

Ona kaže kako je strašnu vijest roditeljima u petak priopćio jedan rođak u bolnici.

- Dotad nisu znali da su izgubili Dušana - priča kroz suze rođakinja. Nitko od rodbine koje su novinari zatekli ispred doma Srbljanovića nije mogao kazati što je uzrok nesreće.

- Ne znam je li uzrok brzina ili mu je možda pukla guma. Nitko od nas nije razgovarao s njima. Vjerujem kako će se kasnije sve znati - izjavili su prisutni rođaci.

Inače, kako su kazali, Dušan je bio učenik petog razreda u osnovnoj školi koja se nalazi u blizini.

- Bio je divno, veselo dijete. Odličan učenik i miljenik u razrednom odjelu. Bio je samo dijete i ovo je za sve nas veliki gubitak. Ne znam kako će se s ovim gubitkom izboriti Svetozar i Vesna - priča jedna od susjeda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije