Suđenje

Pomoćnik ministra snimljen kako uzima i broji mito od 10.000 KM

13.03.2016.
u 09:00

Iskazom Nebojše Miletića, agenta Državne agencija za istrage i zaštitu (SIPA), u Općinskom sudu Tuzla nastavljeno je suđenje Bahiru Imamoviću, pomoćniku ministra industrije, energetike i rudarstva u Vladi TŽ, i to zbog uzimanja mita od 10.000 KM kako bi završio proceduru dodjele koncesije poduzeću “Tuzla – kvarc”. Naime, Imamović je od direktora Velagića, za proceduru dodjele koncesije na ležištima kvarcnog pijeska, tražio da mu se u tri rate isplati dar od 30.000 KM. Na isplati prve rate Imamović je “pao”, i to na parkiralištu kod nekadašnjeg tržnog centra “Tuš”. Agent Miletić je upravo govorio o tome kako je došlo do primopredaje novca u autu Velagića. Također, naveo je da su stručnjaci iz SIPA-e već ranije ozvučili auto i u njega postavili kamere.

- Novac je uzet od SIPA-e, označen je, fotografiran i predan Velagiću. On je dobio upute da primopredaja bude na otvorenom, gdje nema puno ljudi. Mi smo bili u drugom vozilu. Vidjeli smo kada Imamović ulazi u auto i slušali smo sve što se događa u autu, gdje je izvršena primopredaja novca, kazao je Miletić, navodeći da su nakon izlaska uhitili Imamovića. Također, na suđenju su prikazane fotografije primopredaje novca i uhićenja Imamovića, a prikazane su i relevantne SMS poruke koje je ranije slao i primao te preslušani presretnuti telefonski razgovori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?