istraga

Policijski doušnik uhićen zbog 4 pljačke u Ljubuškom

sandro
13.03.2015.
u 10:53

Dvojica Mostaraca, Sandro Soče (23) i Dario Kačić (25), osumnjičeni su za četiri razbojstva u razdoblju većem od godinu dana u Ljubuškom. Prvi je već pušten da se brani sa slobode, a drugi je u bijegu. - Prvo je lanjskog 28. siječnja u 18.20 sati prijavljena pljačka kladionice Premier u Ulici A. Stepinca, a maskirani počinitelj je, uz ozbiljnu prijetnju, od djelatnice oteo nekoliko stotina maraka dnevnog utrška. Isto tako, 27. ožujka u 19.55 sati orobljena je ljekarna u Ulici fra Petra Bakule, a 10. veljače ove godine u 20.35 sati i trgovina “Mini mal” u Zrinsko-frankopanskoj ulici, kao i 17. veljače u 20.35 sati trgovina “Iva” u mjestu Pregrađe - navode iz MUP-a ZHŽ.

Bivši vratar

Obojica sumnjivaca su od prije poznata policiji, osobito bivši nogometni vratar Soče, kojega je zajedno s još trojicom Hercegovaca nedavno Sud BiH osudio na 1,8 godina zatvora zbog rasturanje više od 50.000 lažnih eura, a prije je bio osuđen na godinu dana zatvora zbog brutalnog razbojstva nad starijim bračnim parom Radić koji su mu prvi susjedi u mostarskom naselju Bijeli brijeg. Uz pomagača, vezao ih je, tukao i opljačkao. Još za ‘fantomskog’ prepada usred dana, napadnuta kućanica je povikala: “Sandro, jesi li to ti?!”. To se dogodilo još u studenome 2011., a dan poslije je i pobjegao iz zgrade PU Mostar. Tada se istrgnuo iz ruku dvojice policajaca i pobjegao van. To se dogodilo nakon okončanja kriminalističke obrade i sprovođenja u pritvor. Naime, dok su ga dvojica policajaca vodila niz stubište, on im se istrgnuo i istrčao kroz glavna ulazna vrata kada mu je i ispala lijeva tenisica bez vezica. Nakon 40-minutne panične potrage, zatečen je između garaža u obližnjoj Zagrebačkoj ulici, a onda je “pepeljuga” sve priznao. Ispričao je da nije pljačkao iz koristoljublja nego iz pukog revolta prema starcima s kojima njegovi već duže nisu u dobrosusjedskim odnosima (!?). Inače, malo prije toga je Soče kao srednjoškolac negirao počinjeno razbojstvo u trgovini kod zgrade mostarke. Sumnjalo se da je zajedno s još jednim prvoligaškim mladim vratarom orobio ovu trgovinu te, unatoč otporu vlasnika, pobjegao na motociklu.

Nasamario policiju

Kako neslužbeno doznajemo, Soče je bio uhićen i prošlog mjeseca ispred naplatne poslovnice Elektroprivrede HZ HB, i to zajedno s jednim 18-godišnjakom iz Čitluka. Naime, upravo je Soče kao policijski doušnik dojavio da će se na tome mjestu dogoditi spektakularna pljačka s dugim cijevima pa je napravljena ‘sačekuša’. Međutim, ispostavilo se da je nasamario policiju koja je, unatoč njegovom dosjeu, očito nasjela na priču. U pancirkama su zaskočili dvojicu, ali je na tome sve i ostalo. Nije nađeno oružje, a niti bilo što drugo što bi upućivalo na pljačkaški plan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije