Nakon nereda

Policija u Mostaru spriječila nove tučnjave navijačkih skupina

sukobi mostar
Denis Kapetanović/PIXSELL
15.11.2021.
u 15:32

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije danas su se ponovo oglasili u vezi navijačkih nereda koji su se dogodili u subotu kod hotela „Ero“ u Mostaru.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Dana, 13.11. 2021.godine u 13.35  sati u PU Mostar dojavljeno je da u ulici Kardinala Stepinca, točnije na zidu jedne kladionice, grupa NN osoba, pripadnici navijačke skupine „Red Army“ pišu grafit „1981“ preko već postojećeg grafita „HŠKZ“, koji su prethodno nacrtali pripadnici navijačke skupine „Ultrasi“.

Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici su upozorili NN osobe da se udalje s navedene lokacije, jer su iz smjera Centra II primijetili skupinu NN osoba pripadnika „Ultrasa“. Isti su bili maskirani crnim kapama i zaštitnim maskama, držeći u rukama razne drvene, metalne predmete, kamenice i pirotehnička sredstva.

Policijski službenici su pokušali spriječiti fizički kontakt i tuču navijačkih skupina upozorenjem, no to su tek uspjeli upotrebom službenog naoružanja. Ispalili su više hitaca upozorenje uzrak, sve u cilju spašavanja osobe koja je nepomična ležala na pločniku.

Oko 15 sati uspostavljen je javni red i mir, jedna osoba od sudionika nereda je teže ozlijeđena i dva policijska službenika su zadobila lakše tjelesne ozljede, materijalna šteta je pričinjena na dva poslovna objekta.

S obzirom na to da je na osnovu prikupljenih sigurnosno-obaviještajnih podataka prijetila opasnost novih sukoba, noću, 13.11. i sutradan, 14.11. 2021. godine, MUP HNŽ je kao ispomoć angažirao interventne jedinice PU Konjic i PU Čapljina, a u pripravnosti je i angažirao jedinicu za posebne namjene i drugih županijskih MUP-ova.

Policija je djelovala preventivno i operativno na terenu te su spriječili već najavljene tučnjave navijačkih skupina.

Sektor kriminalističke policije provodi krim-operativnu istragu, utvrđuje se identitet osoba koje su sudjelovale u neredima.

Privedena je 21 osoba koje su sudjelovale u neredima, a svi su saslušani u svojstvu osumnjičenih te su obrađeni krim-tehnički, odnosno, daktiloskopirani i sinjeletički fotografirani.

Po okončanju krim-operativne istrage nad svim sudionicima nereda, izvješće o počinjenjenom kaznenom djelu bit će proslijeđeno Tužiteljstvu HNŽ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije