Nakon cjelodnevne potrage

Policija pronašla ubojicu iz Splita: Branimir Čaleta uhićen kod Poljuda

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
02.09.2020.
u 21:32

Čaleta je danas na sud doveden s Bilica i na rukama je imao lisice.Pobjegao je u trenutku dok su ga policajci htjeli uvesti u vozilo pravosudne policije

U večernjim satima uhićen je u Splitu kraj Poljuda Branimir Čaleta koji je pravosudnim policajcima pobjegao, potvrdili su iz splitske policije za HRT. Čaleta će nakon što bude ispitan u policijskoj postaji biti odveden u zatvor, kazali su u policiji.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, Branimir Čaleta je uhićen oko 20:20 sati uhićen u blizini Poljuda.

Kako se i pretpostavljalo, skrivao se na Turskoj kuli, a pronađen je između splitskog Brodogradilišta i trgovačkog centra "Lidl".

Čaleti se danas na Županijskom sudu u Splitu sudilo zbog ubojstva Ukrajinke Ganne Kitaeve. Čaleta je danas na sud doveden s Bilica i na rukama je imao lisice.

Pobjegao je u trenutku dok su ga policajci htjeli uvesti u vozilo pravosudne policije. U znak upozorenja pravosudni su policajci pucali u zrak. U potragu su uključene sve policijske snage. Građani su, kako se doznaje, policiji dojavili da je viđen u blizini Turske kule, a na teren je izašla policija s potražnim psima.

Bijeg Čalete potvrdio je za HRT Dinko Mešin, sudac i glasnogovornik županijskog suda u Splitu. Rekao je da je u zgradi suda bilo sve u redu, a da se onda dogodio bijeg kod ulaska u kombi.

- Mislim da su u pratnji bila s njime dva pravosudna policajaca koja su ga izvela iz zgrade suda. O detaljima bijega rekao je kako se za to mora pitati Upravu za zatvorski sustav.

Dodao je kako su prema njegovim informacijama dvojica pravosudnih policajaca odmah krenula za njim, a također ima se pridružio i treći iz zgrade suda.

Čaleti se sudi za teško ubojstvo svoje tada godinu dana starije djevojke Ganne Kitaeve, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Ubojstvo se dogodilo u rujnu 2013. u hostelu "Minora" u Dnjepropetrovsku. Prijeti mu 40 godina zatvora.

Čaleta uz hrvatsko ima i slovačko državljanstvo, a nakon ubojstva je pobjegao. U listopadu 2013. za njim je ukrajinski Interpol izdao međunarodnu tjeralicu. Nakon istrage optužnicu je protiv Čalete podignulo Splitsko tužiteljstvo. Uhićen je 5. srpnja 2019. na Rabu, gdje je radio kao konobar.

Za Čaletom je tragalo stotinjak policajaca i to ne samo temeljnih već i onih u civilu kojima su pomagali svi raspoloživi psi,.

Kako ne bi pobjegao van granica Hrvatske odmah je izdana tjeralica i upozorenje graničnim postajama s Bosnom i Hercegovinom i ostalim zemljama u okruženju.

Još se uvijek pouzdano ne zna je li Čaleta imao pomagača kada je uspio tako brzo umaknuti policiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije