Nakon bijega iz BiH

Policija Prijepolja na terenu traži odbjeglog Sanjina Sefića

Sanjin Sefić
N1
12.10.2016.
u 14:03

"Upoznati smo o toj osobi i slučaju i na terenu su pripadnici policije. Traži se ta osoba", kazali su iz PU Prijepolje

Sanjin Sefić, osumnjičeni za izazivanje prometne nesreće u Sarajevu u kojoj su živote izgubile dvije studentice, pobjegao je rano jučer iz Bosne i Hercegovine nakon što ih je pregazio.

On je prešao granicu BiH i Srbije jučer u 6:36 sati te se uputio u nepoznatom pravcu. Granicu je prešao na Graničnom prelazu Uvac, a sve policijske agencije u našoj zemlji uključile su se u potragu za njim. 

Prijepolje se nalazi 30-ak kilometara od GP Uvac pa su s tim u vezi iz N1 kontaktirali PU Prijepolje kako bi doznali jesu li tamo upoznati sa slučajem pogibije dvije studentice, Edite Malkoč i Selme Agić, kao i bijega Sanjina Sefića iz naše države. Iz Policijske uprave Prijepolje je potvrđeno da su upoznati sa svim navedenim.

"Upoznati smo o toj osobi i slučaju i na terenu su pripadnici policije. Traži se ta osoba", kazali su za N1 iz PU Prijepolje.

Podsjetimo, u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, život su izgubile 20-godišnja Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i 21-godišnja Selma Agić iz Bugojna.

One su u 21:40 sati prelazile pješački prelaz kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu kada ih je pri velikoj brzini automobilom udario osumnjičeni Sefić koji je od ranije poznat pravosudnim organima.

Selma Agić je preminula na mjestu događaja dok je Edita Malkoč preminula nekoliko sati kasnije od zadobivenih ozljeda. 

Građani Sarajeva su sinoć organizirali mirne prosvjede ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu, Vlade SŽ te MUP-a SŽ i tražili ostavke dužnosnika ove institucije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?