ČEŠLJA SE SVAKI TRAG

Policija još uvijek traga za Dankom (2): Istraga ide u tri smjera, mještani sumnjaju na otmicu

nestala djevojčica Danka
MUP Srbije
28.03.2024.
u 07:13

- Policija provjerava privatni život i kontakte članova obitelji nestale Danke Ilić. Ne isključuju ni jednu mogućnost dok se sve detaljno ne ispita - kaže izvor "Blica".

Nestala djevojčica Danka (2) kojoj se gubi trag od utorka ujutro u Banjskom polju kod Bora u Srbiji još nije pronađena. Policija je jučer popodne nakon 27 sati prekinula terensku pretragu jer ne vjeruje da se djevojčica nalazi na pretraživanom području površine od oko 10 kilometara kvadratnih.

Istraga policije, kako pišu srpski mediji, nastavlja se sve dok djevojčica nije pronađena. Vjeruje se kako bi jedan od tri pravca istrage dovesti do pronalaska curice. 1.) Majci nestale djevojčice Ivani policija je uzela mobitel i poslala ga na vještačenje. To je napravljeno u sklopu šire istrage svih kontakata obitelji nestale djevojčice i njihovih kontakata, a ti podaci mogli bi ukazati na nove detalje ili osobe od važnost. To što su majka i otac bili jučer saslušani, ne znači da su osumnjičeni ili okrivljeni za bilo koje djelo.

 - Policija provjerava privatni život i kontakte članova obitelji nestale Danke Ilić. Ne isključuju ni jednu mogućnost dok se sve detaljno ne ispita - kaže izvor "Blica".

 

2.)  Nakon što je obustavljena terenska potraga za nestalom dvogodišnjakinjom, provodi se detaljna provjera podataka s baznih stanica mobilnih kompanija u okolini Banjskog polja, kako bi se utvrdilo kretanje svih osoba koje su u to vrijeme bile blizu mjesta na kojem je nestala Danka.

Analiza tih podataka zajedno s iskazima svih osoba koje je policija saslušala moglo bi ukazati na eventualne nedosljednosti ispitanih.

3.) Iako je obustavljena terensko pretraživanje terena, istraga se nastavlja što znači da se detaljnije provjeravaju iskazi članova obitelji, ali i detalji prijave Dankine majke o nestanku njezine djevojčice poput kuda su se kretale prije nestanka, gdje je majka bila nakon i slično. Naime, ne zna se puno o samom trenutku nestanka djevojčice, a mnogima je nejasno kako curica stara samo 22 mjeseca je mogla tako brzo da pobjegne pažnji odrasle osobe.

Sumnjiv auto u blizini?

Što se dogodilo, u ovom trenutku nitko ne zna. No, mnogi mještani sumnjaju kako je riječ o otmici. -  Ovo je zaista strašno, toliko ljudi, a od male Danke ni traga ni glasa. Sumnjamo da je oteta... - rekli su mještani Banjskog polja za srpske medije. Dodatnu sumnju o tome izaziva i informacija da se na društvenim mrežama pojavio videozapis sa sigurnosne kamere kuće koja se navodno nalazi blizu mjesta gdje je nestala djevojčica. Na snimci se vidi automobil koji brzo prolazi, navodno oko 13:47, odnosno svega dvije minute nakon nestanka djevojčice.

 

Kamera se nalazi u dvorištu kuće Jasmine S. iz Banjskog Polja, a snimku je pregledala policija. "Ugradila sam kameru prije oko mjesec dana samo zbog sigurnosti jer se bavim turizmom, inače je ovo naselje mirno i sigurno. Živim ovdje 30 godina i nikad se ništa loše nije dogodilo. Sad je ispalo da je dobro što sam ugradila kameru ako snimka može pomoći u istrazi. Na snimci se vidi da je majka s djecom prošla ulicom. Desetak minuta kasnije došao je i otac. Desetak minuta kasnije stigla je i policijska patrola. Nadam se da će uskoro pronaći djevojčicu", kazala je vlasnica kuće za Mondo.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije