Njemačka

Policija istražuje detalje smrti djevojčice (12), navodno sumnjiče dvoje djece

polizei
DPA
14.03.2023.
u 12:35

Njemačka policija pokušava rasvijetliti detalje smrti 12-godišnje Luise iz Freudenberga, čije je tijelo pronađeno 12. ožujka nedaleko od željezničkog tunela u šumovitom predjelu. Tunel nije na putu kojim je djevojčica prolazila prema kući, no nije poznato je li krenula u krivom smjeru, bila oteta, ili se dogodilo nešto treće.

Ne zna se niti je li mjesto na kojem je tijelo pronađeno ujedno i mjesto zločina, ističu njemački istražitelji. Lokalni mediji doznali su kako se s Luisinom smrti povezuje dvoje 12-godišnjaka, a već u ponedjeljak poslijepodne pisali su da je policija ispitala najmanje jedno dijete, prenosi Fenix magazin. Državno odvjetništvo nije komentiralo ovu informaciju.

– Moram priznati da sam šokiran, na temelju dokaza na licu mjesta moramo pretpostaviti da je dijete ubijeno. U ponedjeljak je obavljena obdukcija, rezultati će se vjerojatno doznati danas, rekao je Mario Mannweiler iz ureda javnog tužitelja u Koblenzu.

Zastave u Freudenburgu spuštene su na pola koplja, a u školu koju je Luisa pohađala stigli su psiholozi. – U Freudenbergu smo duboko potreseni i mislima smo s članovima obitelji. U utorak ćemo u gradu izvjesiti zastave žalosti, rekla je gradonačelnica Nicole Reschke.

Djevojčica je nestala u subotu na tri kilometra dugom putu od prijateljičine kuće prema vlastitoj. Pretpostavlja se da je odlučila hodati kroz šumu kako bi si skratila put.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije