NOVAC, ORUŽJE, DROGA...

Pogledajte što je sve zaplijenjeno u velikoj međunarodnoj akciji koja je realizirana širom RS-a

02.12.2023.
u 18:35

Na području entiteta Republika Srpska realizirana je velika međunarodna akcija "See Jad 2023" koja je rezultirala uhićenjem 23 osobe te zaplijenom velike količine oružja, municije, novca i droge.

Policijski službenici MUP-a RS-a su u međunarodnoj akciji "See Jad 2023", koju su realiziravale policije 26 europskih zemalja uz podršku Europola, Eurojasta, Frontexaa i Interpola, lišili slobode 23 osobe na području Republike Srpske i otkrili 20 kaznenih djela, od čega 15 kaznenih djela "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" i pet kaznenih djela "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".

U okviru akcije usmjerene na zajedničko djelovanje protiv nelegalne trgovine oružjem, drogom, krijumčarenje migranata i trgovinu ljudima, policijski službenici MUP-a RS-a su izvršili provjeru 852 lica i 701 vozila.

Pronađeno je oduzeto je 13 pušaka, 5 pištolja i 1.370 komada municije.

U ovim planskim aktivnostima sudjelovalo je 710 policijskih službenika, a samu aktivnost koordinirala je Uprava za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS-a uz potporu policijskih uprava Istočno Sarajevo, Prijedor, Doboj i Banja Luka.

Jedna od značajnijih aktivnosti MUP-a Republike Srpske u ovoj međunarodnoj policijskoj aktivnosti je akcija kodnog naziva "Code" u kojoj su policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo zajedno s Upravom za organizirani i teški kriminalitet, a u suradnji s Europolom lišili slobode 14 osoba kojima se na teret stavlja kako su počinili kazneno djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet drogom", čime su pričinili protupravnu imovinsku korist od 2.750.000 KM.

Ova akcija bila je usmjerena protiv više lica da su duži razdoblje  na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu heroina, kokaina, marihuane, amfetamina, ekstazija i drugih supstanci za proizvodnju narkotika te tako počinili prethodno navedeno kazneno djelo.

Inače, u akciji "See Jad 2023" širom Europe sudjelovalo je ukupno 22.488 službenika, a epilog su 163 pokrenute istrage.

Provjereno je ukupno 215.273 osoba i 67.277 vozila, kao i 5.225 poštanskih pošiljaka i paketa.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?