Odgođeno suđenje

Podvodio državljanke Srbije i BiH, a na suđenju ga nema zbog upale čeljusti

20.05.2016.
u 11:00

Poznati zagrebački trener borilačkih vještina, Slobodan Dubajić Dabi (61), rodom iz Bjelovara, kako je njegov odvjetnik Andrej Korljan pravdao, zbog upale čeljusti nije se pojavio na Općinskom sudu u Zadru, gdje mu se od 2007. sudi zbog podvođenja i organiziranja međunarodne prostitucije na jahti u Biogradu. S njim je bio uhićen i 50-godišnji Zadranin Lecio Matešić, koji je na Općinskom sudu u Beogradu osuđen na godinu dana i dva mjeseca zatvora zbog posredovanja u prostituciji.

Dubajić je optužen da je tri djevojke s područja Srbije i BiH nagovorio da dođu u RH i tu ih, s jednom Hrvaticom, potaknuo da zarađuju pružanjem seksualnih usluga. Nakon što su pristale, dogovarao im je “posao” po marinama na Jadranu. Na šesnaest metara dugoj jahti u Biogradu, koja je plovila pod talijanskom zastavom, najprije je uhićen Matešić, koji je posredovao između Dubajića i talijanskih državljana, koji su tražili “dame” za zabavu. Dvije godine kasnije, Dubajić je zbog istog kaznenog djela uhićen i u policijskoj akciji “Dinamiko” pod sumnjom da je po nekim zagrebačkim hotelima 2008. i 2009. bogatoj klijenteli podvodio četiri hrvatske državljanke, dvije državljanke BiH i jednu iz Srbije.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije