SARAJEVO

Podignuta optužnica za napad na ovlašene službene osobe SIPA-e

14.07.2022.
u 09:57

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Nedima Bukvića, rođenog 1986. godine u Doboju, ranije osuđivanog, državljanina BiH. 

Optuženi se tereti da se 21. prosinca 2020. godine na parking prostoru tržnog centra na području mjesta Kraševo-Jelah u opštini Tešanj, upravljajući automobilom “Škoda”, oglušio na izdate naredbe policijskih službenika SIPA-e, koji su tom prilikom bili angažirani na poslovima lišenja slobode počinitelja krivičnih djela u okviru operativne akcije, sa zadatkom lišenja slobode navednog Nedima Bukvića, da bi optuženi potom napao službene osobe nasrnuvši na njih vozilom, te im nanio fizičke ozljede.

Optuženi se tereti da je napao službene osobe u institucijama Bosne i Hercegovine u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja krivičnih djela, pri čemu su službenim osobama nanesene tjelesne ozljede, te na taj način počinio krivično djelo - napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja krivičnih djela iz člana 241b. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno iz Tužiteljstva BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?