Tražio novac

Podignuta optužnica protiv carinika zbog mita od 100 eura

'ZA POKBIH/nerazmjerno male prijave poreza na jednoj strani i veliko bogastvo na drugoj strani su razlog zbog kojeg ce inspektori provjeravati gradane/snimio>dalibor ravic mito korupcija novac euro'
''
16.09.2015.
u 12:29

Tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv Envera Sarajlića (44) iz Zenice, carinika iz Uprave za neizravno oporezivanje.

Optuženi se tereti da je kao službena osoba u institucijama BiH zahtijevala i primila dar kako bi u okviru svojih ovlasti izvršio radnju koju bi morao izvršiti.

Optuženi se tereti da je u prosincu 2014. godine, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, na međunarodnom graničnom prijelazu Brod, prilikom ulaska iz R Hrvatske u BiH, određenom licu koje je namjeravalo privremeno, za vrijeme godišnjeg odmora uvesti dva skutera za sport zahtijevao i primio dar kako bi istom omogućio uvoz skutera, iako je u okviru svojih ovlasti bio obavezan izvršiti tu radnju bez naknade.

Navedena osoba je prilikom kontrolnog pregleda, putnika i stvari, dala na uvid potrebnu dokumentaciju za spomenute skutere, tražeći od optuženog da mu pojasni daljnju proceduru privremenog uvoza, ali je Sarajlić i pored toga što je detaljno bio upoznat s propisima, odnosno načinom privremenog uvoza uz oslobađanje od plaćanja uvoznih dažbina, kako bi izvršio uvoz skutera od osobe zatražio iznos od 100 Eura, koje mu je osoba uz određene darove u službenim prostorijama graničnog prijelaza i predala.

Nakon ulaska na teritoriju BiH, osoba je zaustavljena i kontrolirana od strane kontrolnih carinskih organa JGP, gdje je pojasnio kako je navedene skutere uvezao i tom prilikom predao novac i druge darove carinskom službeniku.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo Primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. stav 2. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?