Razbojništvo

Piromani pale aute po Sarajevu za iznos od 100 do 200 maraka

paljevina_nnn_bih_12082015
13.08.2015.
u 07:50

Namjerna paljenja uzrokuju neriješeni međuljudski odnosi i dugovanja

Policija nastoji ući u trag krivcima koji su u proteklih nekoliko mjeseci na području Sarajeva zapalili desetke automobila. Do glavnih aktera ovih kaznenih djela je umnogome lakše doći nakon otkrivanja mogućeg motiva namjernog paljenja.

Zaokupljali pozornost

Kako se spominje, piromani koji zapale automobile najčešće to rade za nekog drugog, a za uslugu bivaju plaćeni iznosom od 100 do 200 KM. Namjerna paljenja su prouzročena neriješenim međuljudskim odnosima, ali i dugovanjima na ime, recimo, preprodaje droge ili pak kao sredstvo za zaokupljanje pozornosti policajaca. Zapaljeni automobil bio je i epilog žestoke bračne svađe. To je upravo slučaj paljevine koja se dogodila u blizini Sarajevo City Centra. Naime, do nje je došlo zbog svađe supružnika u procesu brakorazvodne parnice. Nepoštovanje postignutog dogovora o raspodjeli imovine, koji je uključivao i automobil ford mondeo, doveo je do toga da bude zapaljen. Podsjećamo, zbog paljevina dva vozila uhićen je i razbojnik A. Bostandžija. Prepoznat je pomoću snimke videonadzora dok je krao mobilni telefon od maloljetnika, a krim obradom je ustanovljeno da je riječ o piromanu. Radilo se o vozilima VW polo i fiat.

Razbojstva

U jednom slučaju je automobil zapaljen i kako bi se policiji odvratila pozornost od drugog slučaja. Radi se zapravo o potpaljivanju škode felicie u naselju Ilidža. Za tu paljevinu uhićen je razbojnik B. Ahmetović. Automobil je zapalio kako bi okupirao policiju, a on zajedno s još nekoliko osoba na miru opljačkao poslovnicu BH Pošte u Tarčinu. No, Ahmetović je zajedno s E. Pašalićem, S. Silajdžijom te njegovim sinovima uhićen u policijskoj akciji zbog sumnje da su počinili čitav niz razbojstva, teških krađa, ali i izazivanja opće opasnosti. Rasvijetlila je policija i paljevinu škode octavie u naselju Šip, koji je zapaljen greškom. Naime, vlasnik ga je parkirao na pogrešno mjesto i u pogrešno vrijeme te mu je nanesena šteta koja mu nije bila namijenjena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije