Spašen kod Bihaća

Pilota paraglajdera spasile grane stabla

14.07.2016.
u 09:00

Pripadnici GSS Bihać i Granične policije BiH, nakon nekoliko sati potrage, locirali su mjesto pada i pronašli pilota paraglajdera, koji, srećom, nije bio ozlijeđen. Naime, preksinoć prije mraka, u 18.50 sati policiji u Bihaću dojavljeno je da je paraglajder pao na planini Plješevici, nakon čega su alarmirane sve spasilačke službe.

- Već u 21.20 sati smo bili na Plješevici. Ubrzo smo locirali šire područje na kojem se paraglajder nalazi. Za manje od dva sata smo ga pronašli. Teže posljedice spriječile su grane, s kojih je unesrećeni visio. Pilot paraglajdera je spušten sa stabla te je konstatirano da nije u životnoj opasnosti i da nije imao nikakvih lomova. Za sada nema informacija što je uzrok pada. Vjeruje se da ga je vjetar ponio preko granice između RH i BiH - kazao je Ermin Lipović, načelnik Gorske službe spašavanja Bihać.

Kako su potvrdili u GSS Bihać, riječ je o hrvatskom državljaninu koji u tom trenutku nije uz sebe imao putovnicu ni ostale dokumente. Zbog toga ga je preuzela policija i Granična policija BiH. U međuvremenu je stupio u kontakt s obitelji, koja mu je jučer donijela dokumente, nakon čega mu je bio omogućen povratak u Hrvatsku.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije