akcija

Pet osoba predano Tužiteljstvu BiH u akciji "Var"

12.11.2019.
u 12:37

Nakon operativne akcije kodnog naziva "Var“, koju su jučer izveli službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zbog postojanja sumnje da su počinili organizirani kriminal te zloupotrebili položaj i ovlaštenja, protiv 12 osoba iz bh. nogometa bit će podnesena kaznena prijava.

Nakon kriminalističke obrade pet osoba jutros je predano u nadležnost Tužiteljstva BiH, a ostalih sedam je  pušteno na slobodu.

Službenici SIPA-e Tužiteljstvu  BiH su predali Vladimira Dominkovića, Kenana Bajraktarevića, Iliju Živkovića, Antu Bilješka i Fuada Zahirovića.

Kako je Feni potvrdio portparol  Tužiteljstva BiH Boris Grubešić osumnjičeni će biti dovedeni postupajućem tužitelju na ispitivanje.

-  Nakon što se završi cjelokupna procedura ispitivanja svih osumnjičenih bit će donesena odluka o daljnjim koracima Tužiteljstva, odnosno o prijedlogu mjera za određivanje mjera pritvora, mjera zabrana ili drugih mjera u skladu sa zakonom - kazao je Grubešić.

U ovom trenutku Grubešić nije mogao komentirati hoće li se akcija proširiti na neke druge osobe.  

Osumnjičene osobe  terete se za namještanje nogometnih utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine, da su prekršile više članova Kaznenog zakona BiH, a na teret im se stavlja organizirani kriminal, zloupotreba položaja, primanje dara i drugih oblika koristi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije