Nastavlja se suđenje

Pašalić je monstruozno ubio i starca Saliha Babaluka

policija,mjesto zločina
Dino Stanin/PIXSELL
26.10.2015.
u 06:15

Ubojstvo starca kod Kiseljaka šokiralo je tada cijeli kraj. Ukradene su 53 tisuće KM i 7050 eura koje su supružnici čuvali u kući

U sarajevskom Županijskom sudu za danas je najavljen nastavak suđenja razbojskoj skupini Elvisa Pašalića (28) optuženoj za razbojstva, paljevine vozila, nedopušteno držanje i nošenje oružja i streljiva, te izazivanje opće opasnosti, a suđenju će nazočiti i inspektori MUP-a SŽ koji su sudjelovali u istrazi. Upravo je to uhićenje bilo ključno za rasvjetljavanje još jednog slučaja koji je više od godinu čekao i svoj sudski epilog.

Monstruozan zločin

Naime, ono što je manje poznato je da se paralelno sa suđenjem u Sarajevu pred sudom u Novom Travniku protiv prvooptuženog Pašalića vodi proces i zbog jednog od najbrutalnijih razbojstava u našoj zemlji, koje je rezultiralo smrću 77-godišnjeg Saliha Babaluka iz Gomionice kod Kiseljaka, piše Faktor.ba. Pašalić je, naime, optužen da je, zajedno s Mensudom Hasićem (36) i Muhidinom Kulovcem (34) 17. ožujka u večernjim satima došao na imanje Saliha i Hajrije Babaluk u Gomionici, kod Kiseljaka, s namjerom da ih opljačka, a u slučaj ga je uputio Mensud Hasić koji je od prije bio u svađi sa susjedima, a znao je da kod sebe imaju veću količinu novca. Monstrum Pašalić je Hajriju zajedno s pomagačima vezao u štali, dok je njenog muža u kući sa sudionicima zločina tukao po glavi i cijelom tijelu, nanoseći mu niz ozljeda, među kojima i poprečni prijelom četvrtog vratnog pršljena, te prijelom desne ploče štitaste hrskavice grkljana, što je naposljetku dovelo i do Salihove smrti.

Ostavili je da umre

Nakon što su ubili Saliha, vratili su se njegovoj supruzi koja im je naposljetku rekla da je novac u kući, a odnijeli su 53 tisuće KM i 7050 eura. Staricu su zavezanu i ozlijeđenu ostavili da umre, ali, na sreću, ona je nekako ispuzala iz štale dozivajući susjede. Nakon tri sata agonije čula ju je susjeda koja je odmah nazvala njenog sina i nevjestu. Ugledali su stravičan prizor. Odmah je alarmirana policija koja je tijekom očevida pronašla nož koji je razbojnicima ispao prilikom bijega. Policijski psi su otkrili trag razbojnika do mjesta s kojeg su automobilom pobjegli dalje. Policija je odmah pokrenula opsežnu istragu te saslušala i poligrafski ispitala veći broj ljudi. Istragu je otežavalo što je jedan od osumnjičenih završio u tuzlanskom KPZ-u zbog razbojstva počinjenog na području TŽ. Međutim, nakon što je sarajevska policija u veljači uhitila razbojsku skupinu Elvisa Pašalića, koja je osim u Sarajevu, duže razdoblje harala i HNŽ-om, SBŽ-om i TŽ-om, kockice su se konačno složile. Istraga je rezultirala optužnicom protiv Pašalića, Hasića i Kulovca. Iz izvora upućenih u istragu, vještačenje DNK tragova na mjestu zločina utvrdilo je poklapanje uzoraka s prvooptuženim Pašalićem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?