Mučili su je

Paru 5 godina jer je tjerao djevojku na prostituciju

08.10.2015.
u 06:15

Pravomoćno osuđeni jer su na prostituciju prisiljavali i mučili svoju dojučerašnju prijateljicu Aldijanu Čakić iz Teslića

Vrhovni sud RS umanjio je kazne Diani Malić (21) iz Teslića i Mehmedu Omahiću (22) iz Tešnja te ih pravomoćno osudio na ukupno pet godina zatvora jer su na prostituciju prisiljavali Aldijanu Čakić iz Teslića. Mehmed je pred Okružnim sudom u Doboju osuđen na 4 godine, a sada je dobio tri godine, dok je Diani s tri i pol godine kazna smanjena na dvije godine zatvora.

Međusobno dijelili

U presudi se navodi kako su počinili trgovinu ljudima radi vršenja prostitucije. Oboje su uhićeni 18. siječnja ove godine jer su na prostituciju prisiljavali Aldijanu Čakić. U optužnici se navodilo da je žrtva bila izložena batinanju, strašnoj fizičkoj torturi i mučenju. Nakon batinanja žrtvu su, navodno, pržili strujom, i to tako što bi joj strujne žice kačili za spolni organ i bradavice na dojkama. Potom bi je zatvarali u kokošinjac u blizini Omahićeve kuće prijeteći da će u njega ubaciti zmiju i pčele, a čak su prijetili i da će oteti njeno dijete ako ne pristane na seks s klijentima koje su joj pronalazili. Klijente je, kako se navodilo, pronalazio D. Đ. čije je vozilo korišteno za pružanje seksualnih usluga, a naplaćeni novac Dijana i Mehmed su međusobno dijelili.

Branitelj Diane, odvjetnik Ratko Kesić, kaže da je žalbu uložio zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o kaznenoj sankciji, što je sud jedino i prihvatio.

- Čim je kazna skoro prepolovljena, onda je očigledno da je prvostupanjski sud pogriješio. Međutim i dalje sam uvjeren da je činjenično stanje pogrešno utvrđeno zbog čega pripremam zahtjev Ustavnom sudu RS za ponavljanje postupka kao izvanredni pravni lijek. Ranije sam predlagao više osoba kao svjedoke obrane, a među njima i očevica svega što se događalo, ali sud to nije prihvatio čime je narušeno naše pravo - rekao je Kesić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije