Pad srbijanskih kriminalaca

Otkrivena i ilegalna tvornica oružja, do sada 824 uhićenih

26.07.2017.
u 08:00

U akciji MUP-a Srbije “Ares” uhićena je još 251 osoba, izjavio je ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović. U tri navrata te akcije uhićene su ukupno 824 osobe nakon što je prije deset dana uhićeno 360, a zatim i 213 te sada 251 osoba.
Suradnja s Tužiteljstvom
Kako je rekao srbijanski ministar Stefanović, akcija je izvedena u suradnji s nadležnim tužiteljstvima, Sigurnosno-informativnom agencijom, Poreznom upravom i drugim državnim tijelima. - Pripadnici MUP-a su u prethodnih pet dana nastavili s aktivnostima na suzbijanju općeg kriminaliteta na teritoriju čitave Srbije. Danonoćnim radom policija je maknula s ulica značajnu količinu oružja. U toj akciji oduzeto je 66 puški, od čega dvije automatske, 44 pištolja, među kojima i dva automatska, šest bombi, više kilograma eksplozivnih tvari i više tisuća komada streljiva - rekao je Stefanović. Istaknuo je kako je na teritoriju općine Zaječar pronađena i kompletna ilegalna tvornica za izradu vatrenog oružja i streljiva. - Policija je i u prethodnom razdoblju intenzivno radila na uhićenju narkodilera, koji su i u ovoj akciji imali u svom posjedu više od 27 kilograma narkotika svih vrsta. Njihovim uhićenjem narkotici su sklonjeni s ulica, a naša djeca su spašena - rekao je ministar. Naveo je kako je i ovom akcijom poslana jasna poruka da za policiju nema nedodirljivih i zaštićenih.
Nastavak aktivnosti
- Policija nastavlja s aktivnostima na suzbijanju kriminaliteta i nećemo stati sve dok postoji ijedan čovjek koji se bavi kriminalom i koji smatra da na takav način može ugroziti sigurnost građana Srbije - poručio je Stefanović, priopćeno je iz MUP-a. U policijskoj akciji “Ares” radio je ogroman broj profesionalaca mjesecima, zajedno s tužiteljstvom i zbog toga su jako dobri rezultati. Stefanović je na press-konferenciji naveo da su među kaznenim djelima za koja se sumnjiče uhićeni neovlaštena proizvodnja i prodaja narkotika, pokušaj ubojstva, silovanje i nedopuštene spolne radnje, iskorištavanje maloljetnih osoba za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznude, otmice, razbojstva i teške krađe. Ministar policije obavijestio je da su pripadnici MUP-a zaplijenili stotine kilograma narkotika - kokaina, heroina, hašiša, marihuane i ekstazija, kao i da su otkriveni laboratoriji za proizvodnju marihuane.
U ovoj akciji oduzete su puške, pištolji, eksploziv, bombe, streljivo te računala i materijali koji svjedoče o pedofiliji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije