Bihać

Otkriven zasad od 49 stabljika marihuane

marihuana
09.05.2016.
u 15:20

Službenici Jedinice granične policije Izačić u nedjelju su otkrili zasad od 49 stabljika marihuane na području Bihaća. Stabljike su uzgajane u stakleniku u graničnom pojasu.

Na licu mjesta uhićeni su državljani BiH Z.A. (1981.) i F.P. (1987.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Prilikom pregleda F. P. u džepu hlača pronađeno je 0,73 grama suhe zeljaste materije za koju je izjavio da se radi o marihuani i da je za osobnu upotrebu. Pretresom terena nađena su sredstva i pribor za uzgoj marihuane. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Službenici Jedinice granične policije Gradiška 7. svibnja spriječili su krijumčarenje 511 kutija raznih vrsta cigareta koje su bile sakrivene u Hyundaiju, nacionalnih oznaka Austrije. Vozilo kojim je upravljao državljanin Poljske S. A. (1941.) kontrolirano je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška. Nakon što su otkrili cigarete skrivene u vozilu, S.A. je službenicima ponudio 200 eura da ga ne procesuiraju. O događaju su obaviješteni Tužiteljstvo i Sud BiH. Cigarete, ponuđene novčanice, vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti. Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela "krijumčarenje“ i "davanje dara i drugih oblika koristi“ S.A. predat je Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje.

Službenici JGP Bijeljina 8. svibnja uhitili su V.J. (1951.) državljanina R. Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud Prijedor zbog kaznenog djela "krađa“. V.J. je kontroliran na ulasku u BiH na MGP Rača i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Državljanin BiH S. K. (1995.) uhićen je 7.5.2016. na ulasku u BiH na MGP Brčko jer ga je potraživao Osnovni sud Bijeljina zbog tri kaznena djela "teška krađa“. Predan je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na MGP Orašje na ulasku u BiH 6. svibnja uhićen je državljanin Austrije Z. L. (1972.) Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Lukavac zbog teškog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog prometa. Predan je pripadnicima Sudske policije Odžak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?