Detalji ubojstva:

Otac ubojica došao u kafić, popio kavu pa rekao ženi: 'Dijete nam je mrtvo'

Detalji ubojstva
30.12.2016.
u 09:45

Mještani Breze još su u šoku nakon što je Adis Bećirspahić (28) u ponedjeljak navečer u obiteljskoj kući monstruozno usmrtio svoju desetomjesečnu kćer.

U mjestu Kortnik, u kome su živeli Adis i njegova nevjenčana supruga Nejla Botić (18), novinarska ekipa je zatekla vidno uznemirene susjede, zgrožene mučnim slučajem u njihovom susjedstvu.

Susjedi u šoku

Prva susjeda Adisa Beširević posebice je potresena ovim događajem, jer je poznavala osumnjičenog Adisa. Njen suprug je prije nekoliko dana vozio s njim djevojčicu u Županijsku bolnicu Zenica.

- Vjerujte da je ovo veliki šok za sve. Sve čekam da mi netko kaže da se radi o nesporazumu. Posebno mi teško pada zato što smo se družili - kaže Beširević.

U kući gdje se dogodilo ubojstvo nije bilo nikoga, a u mjestu Bukovik kod Breze, gdje se Nejla, zbog problema sa suprugom, često vraćala kod roditelja su zatekli uplakanu baku Esmu, piše Avaz.

Ljubi fotografije praunuke koju je često čuvala i koju, kako kaže, nikada neće preboljeti.

- Imali su problema u braku. Nije se ovo trebalo ovako završiti. Trebao je reći da ne može više živjeti tako, da se raziđu – plačući kaže baka Esma.

Kobne večeri je Nejla bila na poslu, dok je Adis ostao s djevojčicom kod kuće, priča Esma.

- U jednom trenutku je došao u kafić gde je Nejla radila. Sjedio je tu sat, nakon čega je priopćio što se dogodilo. Popio je kavu, ona ga je pitala gde im je dijete. Prvo je rekao da je sve uredu i da je djevojčica kod prijateljice. Nakon sat, kada ga je ponovno pitala gdje je dijete, rekao joj je da kćeri više nema i da je mrtva - prepričala je Esma.

Pod sedativima

Izvan sebe, Nejla je otišla do kuće. Nažalost, već je bilo kasno. Zatekla je svoju kćer mrtvu i prekrivenu poplunom. Od tog trenutka je pod sedativima.

Njena prijateljica Anela Lakić, koja je majka troje djece, ne može povjerovati da je otac mogao učiniti takvo nešto.

- Kod djevojčice je u Domu zdravlja pronađen veliki broj ozljeda, tragovi gušenja i davljenja te ugrizi ljudskim zubima po nogicama. Užas – kaže vidno ogorčena Lakić.

Kako Avaz doznaje od obitelji, sahrana i ukop tragično stradale djevojčice najverojatnije će se obaviti tijekom dana.

Priznao zločin

Adis Bećirspahić, ubojica djevojčice, u potpunosti je priznao da je usmrtio svoje dijete, potvrđeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskre županije.

U Tužiteljstvu ZDŽ ističu da su izuzeti medicinska dokumentacija te tragovi sa mjesta događaja, a da će dežurni tužitelj izdati prijedlog za određivanje pritvora. Još se čekaju i nalazi obdukcije.

Mirni prosvjedi

Zbog ubojstva nevine djevojčice, mještani Breze su jučer mirno prosvjedovali ispred zgrade Policijske postaje Breza, tražeći najstrožiju kaznu za Bećirspahića.

Među njima je i Lejla Botić, Nejlina majka, koju su mještani čuvali da se, zbog ogromne tuge, ne sruši.

- Još ne mogu doći sebi. Sad trebam ići po mrtvu bebu, još ne mogu povjerovati da moje unuke nema – kaže Botić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije