Doboj

Osumnjičenima za obljubu i teško ubojstvo produljen pritvor

25.02.2016.
u 07:00

Vojkani Bogojević iz Trnjana kod Doboja, osumnjičenoj da je ubila dvije bebe koje je rodila njezina kći s poteškoćama u razvoju, produljena je mjera pritvora, kao i još trima osobama osumnjičenima za obljubu nemoćne osobe.

Iz Okružnog suda u Doboju priopćeno je jučer kako je mjera pritvora produljena osobama čiji su inicijali J. V., C. Ž. i B. R. koje su osumnjičene za obljubu nemoćne osobe i već spomenutoj B. V. osumnjičenoj za teško ubojstvo.

Tijela bacila u šipražje

Neslužbeno, riječ je o Radi Bogojeviću, rođaku oštećene, Žarku Cvijetiću i Vidu Jankoviću, koji su osumnjičeni za obljubu djevojke s poteškoćama u razvoju. Oni su očevi ubijenih beba.

Pritvor ovim osobama produljen je zbog toga što bi njihovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Vojkana Bogojević osumnjičena je da je u rujnu 2011. godine i srpnju 2013. godine, nakon što je svojoj kćeri, čiji su inicijali S.B., pomogla pri porođajima u njihovoj obiteljskoj kući i staji, te potom ubila novorođenčad čija je tijela bacila u šipražje na njivi u blizini obiteljske kuće.

Bogojević je, kako saznajemo, priznala ubojstvo beba i inspektorima navela lokaciju gdje je zakopala tijela.

Majka ubila novorođenče

Istražnim radnjama utvrđeno je da je S. B. u travnju 2015. godine rodila živo novorođenče koje je potom ubila.

Ona se od 29. kolovoza prošle godine nalazila u instituciji za mentalno zaostale osobe u Doboju.

To je potvrdio i njezin stric koji je rekao kako je uz velike poteškoće završila osnovnu školu. Protiv S. B., koja je pod nadzorom policije, Okružnom tužiteljstvu Doboj podneseno je izvješće o ubojstvu djeteta pri porođaju.

Osumnjičeni J. V. je s oštećenom stupio u spolni odnos u prosincu 2010. godine, Ž. C. u listopadu 2012. godine, a R. B. u srpnju 2014. godine, nakon čega je S. B. zatrudnjela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije