Banja Luka

Osumnjičeni za pokušaj ubojstva i krađu branit će se sa slobode

21.01.2018.
u 11:17

Banjolučki Okružni sud je nakon jednomjesečnog pritvora pustio da se brane sa slobode osumnjičene za pokušaj teškog ubojstva i tešku krađu Danijela Davidovića (19) i Željana Simića (20), rečeno je za Srnu iz te pravosudne institucije.

Odluku je donio Posebni odjel za suzbijanje korupcije, organiziranoga i najtežih oblika gospodarskog kriminala.

Odlukom suda osumnjičeni Davidović obvezan je svakoga ponedjeljka u 8 sati javljati se zapovjedniku ili osobi koju on odredi u najbliže policijske postaje, uz obveznu kontrolu svaka dva mjeseca je li primijenjena mjera još potrebna.

Ovakva mjera može trajati dok za to postoji potreba, a Davidovića se upozorava da se protiv njega može odrediti pritvor ako prekrši obvezu iz izrečene mjere.

Osumnjičeni Simić se pušta braniti se sa slobode bez obveze javljanja u policijsku postaju.

Osumnjičeni su tijekom noći 18. na 19. prosinca u Derventi s parkirališnog prostora stambene zgrade ukrali automobil Volkswagen passat, nakon čega su tim vozilom prouzročili prometnu nesreću ispred graničnog prijelaza u Brodu, a potom se udaljili prema Derventi.

Policijska patrola u mjestu Gornje Kolibe uočila je i pokušala zaustaviti vozilo koje je udarilo u policajca Policijske postaje Derventa.

Policajac je teže ozlijeđen, a vozilo se nakon udara u betonski stup zaustavilo te su osumnjičeni uhićeni.

Ozlijeđeni policajac je odmah prevezen u dobojsku bolnicu, a potom u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje mu je pružena liječnička pomoć. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije