Akcija "Rez"

Osam pripadnika vehabijske zajednice, ipak će biti pušteno na slobodu

uhićenja
Nezavisne.com
18.01.2016.
u 17:09

Uhićeni u akciji "Rez" Elvir Muratović, Kemal Murić, Zulfo Alajbegović, Edin Tabaković, Darko Peco, Elvir Mašić i Adis Kešan sutra će biti pušteni na slobodu, potvrdio je za N1 advokat Fahrija Karkin koji zastupa osumnjičenog Muratovića.

Kako je Karkin rekao, osam osumnjičenih osoba biti će pušteno sutra na slobodu uz mjere zabrane.

Sadik Hota, advokat Edina Tabakovića, potvrdio je da će navedenim osobama biti izrečene mjere zabrane napuštanja prebivališta, redovno javljanje policiji, oduzimanje putovnice i putovanje izvan države.

U akciji "Rez", koja je 22. prosinca realizirana prema nalogu Tužiteljstva BiH, uhićeno je 11 osoba koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom terorizma i financiranja terorizma, pripremanja krivičnog djela, poticanje osoba na odlazak na strana ratišta, te u vezi sa kršenjem Zakona o slobodi vjere i pravnom položaju crkava i vjerskih zajednica u BiH.

Osim navedenih osam osoba, u akciji su uhićeni i Bilal Dervišić, Nermin Ćuprija i Admir Ahmetović za koje nije predložen pritvor i koji su ranije pušteni na slobodu.

Tijekom akcije, koju su realizirali pripadnici Federalne uprave policije uz podršku partnerskih policijskih agencija i Obavještajno- sigurnosne agencije, pretraženo je 13 lokacija na području Županije Sarajevo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije