Predmet "Maska“

Optužnica protiv policajaca iz RS, krijumčarili drogu iz BiH u Hrvatsku

droga
ilustracija
17.04.2016.
u 11:59

Optuženi se terete da su vršili neovlaštenu međunarodnu prodaju, prenos, kupovinu i posredovanje u međunarodnoj prodaji supstance koja je propisom proglašena opojnom drogom

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstvo BiH podigao je optužnicu protiv pet osoba u predmetu "Maska“ zbog krijumčarenja opojne droge marihuana u velikim količinama s područja BiH na područje Republike Hrvatske.

Optužnicom su, kako je priopćeno iz državnog tužiteljstva, obuhvaćeni pripadnici MUP-a RS.

Podignuta je optužnica protiv Sulejmana Beriše (1983.) iz Banje Luke, nastanjenog u Ključu i Trebinju, Mersudina Meškovića (1986.) iz Vlasenice, nastanjenog u Trebinju, Saše Pešića (1991.) iz Trebinja, gdje je i nastanjen, Mirka Ateljevića (1992.) iz Trebinja, gdje je i nastanjen te Dragana Šarenca (1981.) iz Bileće, nastanjenog u Trebinju.

Optuženi se terete da su krajem 2014. do svibnja 2015. godine, na području općine Trebinje u BiH i Dubrovnika u R Hrvatskoj, Sulejman Beriša kao organizator grupe ljudi, a Mešković, Pešić, Ateljević i Šarenac, kao članovi organizirane grupe, vršili neovlaštenu međunarodnu prodaju, prenos, kupovinu i posredovanje u međunarodnoj prodaji supstance koja je propisom proglašena opojnom drogom.

Prema navodima optužnice, Beriša i Mešković kao aktivni policijski službenici MUP-a Republike Srpske, kao i Pešić su stupali u kontakt i u više navrata se sastajali na području Trebinja i Republike Hrvatske s kupcem opojne droge iz Dubrovnika, koji je bio dobro poznat konzument opojne droge, a gdje su se dogovarali o nabavci i isporuci opojne droge.

Trgovinu i isporuku droge u R Hrvatsku, aktivni pripadnici policije vršili su koristeći mjesto policajca, te poznanstvo s drugim policajcima koji rade u graničnim policijama, te u svojim vozilima prevozili opojnu drogu na područje Dubrovnika.

Tijekom travnja 2015. godine, prilikom nove isporuke opojne droge, optuženog Meškovića granični policajci Republike Hrvatske na graničnom prelazu na ulazu u ovu zemlju su pretresli i pronašli približno dva kilograma opojne droge "marihuana - skank“.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije