Tužiteljstvo BiH

Optužnica protiv inspektora SIPA-e za zlouporabu položaja i iznude

01.02.2019.
u 10:21

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Darka Marčetića, rođenog 1974. godine u Prijedoru, zaposlenog kao istražitelj u Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e, RK Banja Luka i Adnana Aličića, zv.“Ado“, rođenog 1979. godine u Ključu.

Optuženi se terete da su stupili u kontakt s osobama s područja Ključa od kojih su zlouporabom položaja iznudili novac kako bi posredovali u vezi s pošiljkom iz inozemstva, koja je sadržavala nedozvoljene supstance, a koja je upućena navedenim osobama.

Također, terete se da su zlouporabom položaja iznudili novac kako bi pružali navodnu zaštitu navedenim osobama od kaznenog gonjenja, zlouporabom i predstavljanjem ospobnih podataka i slika navedenih osoba koje je optuženi Marčetić pribavio nezakonitim pristupanjem bazi osobnih podataka IDDEA BiH.

Tijekom istrage evidentirano je sastajanje optuženih u dva navrata s navedenim osobama te preuzimanje novca u ukupnom iznosu od 3.500 eura.

Marčetić se tereti za kaznena djela zlouporabe položaja ili ovlasti,iznude i nedozvoljenog korištenja osobnih podataka, a Aličić za pomaganje u izvršenju kaznenih djela zlouporabe položaja ili ovlasti i kaznenog djela iznude.

Optužnica je upućena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije