MUP ZHŽ-a

Oprezno u prometu, uskoro akcija pojačane kontrole prometa

13.08.2013., Sibenik - Prometna policija s plocicom
02.07.2016.
u 07:00

Ministarstvo unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije jučer je objavilo priopćenje kojim želi skrenuti pozornost sudionika u prometu na poštovanje prometnih propisa. - Posljednjih tjedana vidljivo je da sve veći broj motociklista i biciklista sudjeluje u prometu. Riječ je o ranjivijim skupinama sudionika u prometu budući da isti, puno češće od vozača motornih vozila, u prometnih nesrećama zadobivaju teške tjelesne ozljede te razmjerno puno češće smrtno stradavaju. Imajući to u vidu, Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije (MUP ZHŽ) provela je županijsku akciju pojačane kontrole prometa pod nazivom “Oprezno u prometu”. Cilj ove akcije jest pojačanim preventivnim i represivnim mjerama utjecati na sudionike u prometu kako bi poštovali prometne propise, s tim što će se posebno ukazivati na to da su vozači bicikla, mopeda i motocikla ravnopravni sudionici u prometu.

Sve policijske uprave već su kontaktirale suce općinskih sudova – odjela za prekršaje, kako bi se dogovorio način rješavanja žurnih zahtjeva (kad su u pitanju strani državljani i sl.)

Akcija će trajati od 4. srpnja od 8. kolovoza 2016. godine, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova ZHŽ-a. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije