Slučaj iz Banja Luke

Opljačkao suce pa pobjegao iz zgrade policije

20.05.2016.
u 10:00

Poznati kradljivac Emir Balto (31) iz Sarajeva poput “Pink Pantera” pobjegao je jučer rano ujutro iz strogo čuvanog sjedišta policije usred Banje Luke, što je izazvalo višesatnu dramu, sve do njegova uhićenja u 60 kilometara udaljenom Jajcu. Nakon ove spektakularne potjere pokrenuta je i unutarnja istraga koja će utvrditi okolnosti pod kojima je Balto uspio pobjeći iz zgrade Centra javne sigurnosti Banja Luka koju, uz ostale, čuvaju i policajci naoružani dugim cijevima. Istraga bi trebala utvrditi i je li u bijegu Balto imao pomagače, odnosno zašto nije bio smješten u pritvorskoj jedinici koja se nalazi u prizemlju ovog centra, kao i odgovornost dežurnih policajaca.

- Ovdašnja policija već dulji niz godina nije zabilježila ovakav slučaj koji se dogodio u ranim jutarnjim satima. Srećom, lociran je oko 14 sati na drugom kraju Vrbasa, gdje su ga uhitili pripadnici MUP-a Srednjobosanske županije i bit će vraćen. Ni odgovornima nije bilo jasno kako je kriminalac mogao nestati iz zgrade koja je pod “budnim” okom policije - kažu Banjolučani.

Inače, ovaj Sarajlija bio je preksinoć uhićen i osumnjičen za višestruke provale i pljačke stanova i imovine na banjolučkom području pa je bio smješten u sobu kod dežurnih policajaca, a ujutro je trebao biti saslušan u prisutnosti odvjetnika i tužitelja. Iznenadivši se na vijest o bijegu, Baltin odvjetnik Živko Bojić samo je potvrdio kako nije dobio očekivani poziv policije na njegovo saslušanje. Kako kaže Darko Novković, načelnik Odjela kriminalističke policije CJS-a, osumnjičen je za ukupno 34 kaznena djela.

- Baltina “profesionalnost” su bile provale u luksuzne stanove, među kojima su i stanovi više sudaca. U siječnju je opljačkao stan suca Vrhovnog suda RS Stake Gojkovića, a prema načinu upada odmah se znalo da je u pitanju lopov s dugogodišnjim stažom. Nitko od susjeda nije primijetio ništa neobično, a na vratima također nisu primijećena velika oštećenja. Stan je “tipiran” jer u vrijeme pljačke nitko od ukućana nije bio u njemu. Balto je poznat policiji odranije, a već je pravomoćno osuđivan zbog brojnih nedjela.

Nakon priznanja krivnje, Županijski sud u Sarajevu ga je prije nekoliko godina osudio na tri godine zatvora zbog teške krađe i četiri oružane pljačke - neslužbeno su podsjećali iz policije. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije