Ukraden inventar

Opljačkana crkva sv. Križa kod Teslića

28.02.2024.
u 19:37

U razdoblju između nedjelje, 18. veljače, i četvrtka, 22. veljače, jedna ili više nepoznatih osoba provalile su u filijalnu crkvu Uzvišenja sv. Križa u Blaževcima kod Teslića i ukrale dio crkvenog inventara.

Kako se doznaje iz župe svetog Ante Padovanskog - Sivša, ukradeni su pozlaćeni kalež, pozlaćena plitica (tanjurić), pozlaćeni oltarni križ te dvije drvene kutije s darovima vjernika, a ulazna i jedna pregradna vrata su uništena.

- Ovime je našoj župi nanesena materijalna šteta u ukupnom iznosu od 5400 KM - navode iz župe te dodaju: "S obzirom na to da se radi o teškoj krađi i oštećenju imovine vjerske zajednice, i to zajednice koja predstavlja izrazitu manjinu na prostoru na kojemu živi, ne samo našoj župi nego i široj društvenoj zajednici nanesena je i velika moralna šteta.

Stoga, kako bi se spriječilo ponavljanje ovakvih nedjela u našoj sredini, ovim ujedno molimo sve naše sugrađane koji imaju bilo kakva saznanja o počiniteljima ovoga kriminalnog djela da o tome jave najbližoj policijskoj postaji."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?