Neriješeni slučajevi

Okrutni ubojice još na slobodi: Neriješeni zločini potresli Srbiju

14.04.2016.
u 07:00

Ubojstvo pjevačice Jelene Krsmanović već je gotovo dva tjedna misterija koja nikako da dobije svoj epilog. Okrutni ubojica, koji je Jelenu ubio usred dana u borčanskom naselju Crvenka kod Beograda, još je na slobodi. Iako se danima špekulira da policija zna tko je ubojca, ali da se trenutačno radi na prikupljanju dokaza koji će ga “smjestiti” iza rešetaka, nikakve službene potvrde za sada nema.

Ranija ubojstva

Ovo, nažalost, nije jedini slučaj u posljednjih nekoliko godina koji policija ima problem rasvijetliti. Jelenino ubojstvo podsjetilo je mnoge na likvidaciju Milice Barašanin (16) iz Subotice, dječaka Đorđa Andrejića (13) iz Mihajlovca i ubojstvo Velibora Vučurovića (31) iz Bačke Topole. Sve troje su usmrćeni 2010. godine u roku od šest i pol mjeseci. Milica Barašin je mučki ubijena nadomak kućnog praga 7. listopada 2010. godine. Te noći imala je slušalice u ušima i sigurno nije čula da je netko iza nje. Oprana je u izbjeljivaču i uništeni su svi tragovi DNK. Poslije prijave dječakova nestanka, u srpnju 2010. godine privedena je njegova majka Marina.

Majka oslobođena

Iako nije bilo dječakovog tijela, majka je uskoro optužena za ubojstvo sina. Dva puta je pred Višim sudom u Požarevcu osuđena na 20 godina zatvora, ali ju je na kraju Prizivni sud oslobodio. Velibor Vučurović, poznati autor tekstova pjesama narodne glazbe, ubijen je krajem ožujka 2010. godine u Novom Sadu, kada je još neidentificirani ubojca u njega ispalio hitac na Bulevaru Jaše Tomića, jednoj od najprometnijih ulica u ovom gradu. Ovaj mladić nikada nije povezivan s bilo kakvim mutnim poslovima, a policija ni sada ne isključuje mogućnost da je ubijen pogreškom. Očajne obitelji i dalje uporno apeliraju na medije da ne zaborave njihove najmilije i da učine sve kako bi se počinitelji konačno priveli pravdi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije