UIO:

Oduzeti krijumčareni duhan i tekstil, vrijedni 80.000 KM

UIO
24.02.2017.
u 12:15

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su, u dvije odvojene akcije na dva putna pravca, spriječili nezakonito krijumčarenje veće količine rezanog duhana i tekstila, ukupne vrijednosti 80.000 KM.

Na osnovu operativnog rada, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla, na putnoj komunikaciji Orašje-Srebrenik, uočili su i zaustavili putničko vozilo u kojem su pronašli 100 kilograma rezanog duhana koji nije imao prateću dokumentaciju.

Duhan je bio namijenjen za prodaju na crnom tržištu, saopćeno je danas iz UIO BiH.

Također, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Tuzla su na osnovu ranijih operativnih saznanja o krijumčarenju robe (tekstila) iz Republike Srbije izvršili operativnu akciju "Presretač".

Vršeći operativno-taktičke mjere i radnje locirana su dva vozila na putnoj komunikaciji Bijeljina-Brčko Distrikt. Nakon izvršene kontrole putničkih motornih vozila pronađena je veća količina krijumčarene robe.

Radilo se o 2.082 komada razne robe (trenerke i majice) marke "Nike“, "Adidas“, "Emporio Armani“ i "Bogner“.

Prilikom vršenja spomenutih operativno-taktičkih akcija značajnu ulogu su imale prethodne obuke i oprema koja je stečena i donirana putem programa EXBS.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je 80.000 KM, a protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, priopćeno je iz UIO BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije