UIO BiH

Oduzet rezani duhan i tekstil bez dokaza o porijeklu

asd
05.04.2017.
u 13:05

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su na području Kladnja oduzeli sitno rezani duhan u vrijednosti od 21.000 KM, a na području Brčko, Gradačca i Bijeljine razni tekstil i obuću u vrijednosti od 40.000 KM.

Iz UIO pojašnjavaju da je na području Kladnja izvršen pretres putničkog motornog vozila marke „opel astra“, vlasništvo N.I.

U automobilu je pronađen sitno rezani duhan bez trošarinskih markica čija vrijednost na tržištu iznosi oko 21.000 KM.

Aktivnosti na terenu proveli su službenici UIO - Grupe za sprječavanje krijumčarenja u Regionalnom centru Tuzla u suradnji s policijskim službenicima MUP TŽ-a, PS Kladanj.

Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda.

Također, na osnovu operativnih saznanja službenici UIO, Odjela za provođenje propisa, Regionalnog centra Tuzla, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, izvršili su provjere porijekla robe na području tog centra.

Provjere su vršene u Brčkom, Gradačcu i Bijeljini, a privremeno je oduzeta robu stranog porijekla - obuća i tekstil u vrijednosti od oko 40.000 KM.

Za pomenutu robu vlasnici nisu imali dokaze o porijelu, niti da je proveden carinski postupak i plaćene uvozne dažbine prilikom uvoza u BiH.

Ključne riječi
UIO

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije