Sud BiH

Određene mjere zabrane osumnjičenom Sakibu Mahmuljinu

Sakib Mahmuljin
11.12.2015.
u 19:07

Odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva BiH za određivanje pritvora osumnjičenom Sakibu Mahmuljinu, Sud Bosne i Hercegovine je 9. prosinca 2015. godine donio rješenje kojim je odbijen kao neosnovan prijedlog Tužiteljstva BiH za određivanje pritvora, te su prema osumnjičenom Sakibu Mahmuljinu određene mjere zabrane. 

Određene su sljedeće mjere zabrane: 

- Zabrana napuštanja boravišta (uz obvezu ovlaštenih službenih osoba da vrše provjeru ove mjere zabrane nasumice dva puta tjedno);
- Zabrana putovanja (uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja osobne iskaznice karte za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine);
-Zabrana sastajanja s određenim osobama – svjedocima navedenim u prijedlogu Tužiteljstva i približavanje njima na udaljenosti od 100 metara.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca. U slučaju da osumnjičeni prekrši izrečene mjere zabrane, može mu se odrediti mjera pritvora.

Sakib Mahmuljin osumnjičen je da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 144., ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika iz člana 143. i ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 142. Krivičnog zakona Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, a u vezi sa članom 30. stav 2. istog zakona (nečinjenje), priopćeno je iz Suda BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?