Pljačka mjenjačnice

Odnijeli sef od 100 kg u kojemu je bilo 50.000 KM

14.10.2015.
u 06:15

provalnici su pomoću pur-pjene onesposobili alarm, obili dvoja vrata i ušli u mjenjačnicu

Nepoznati lopovi provalili su jučer u mjenjačnicu "Kruna" u središtu Banje Luke iz koje su ukrali metalni sef težak oko 100 kilograma u kojemu se nalazilo oko 50.000 maraka u gotovini. Provala se dogodila oko 2.30 sati u trgovačkom centru koji se nalazi u Gospodskoj ulici. Vlasnik mjenjačnice "Kruna" Teodor Vučić kaže da su provalnici pomoću pur-pjene onesposobili zvučni alarm, a onda obili dvoja vrata i ušli u mjenjačnicu. Sef su pronašli ispod radnog stola u objektu i bez mnogo muke iščupali iz ležišta te odnijeli. - Pljačku su izveli brzo i sve je bilo gotovo za manje od 5 minuta. Čim su obili ulazna vrata, aktivirao se alarm. Zbog pur-pjene zvuk alarma nitko nije mogao čuti, ali je obavijestio Sektor Security čija je dežurna ekipa došla u roku od 5 minuta, ali provalnici su već pobjegli sa sefom - priča Vučić. On kaže da je sef vijcima bio pričvršćen za pod mjenjačnice, što lopove nije zaustavilo. Nije im smetao ni videonadzor kojim je mjenjačnica opremljena.

- Sve su isplanirali do najsitnijih detalja i jasno je da su dobro znali što traže. Na snimci videonadzora se ne vidi gotovo ništa jer je bila noć. Ipak policija je izuzela snimku i poslat će je na vještačenje kako bi pokušala saznati nešto. Izvršili su očevid i pregledali sve glatke površine tražeći otiske prstiju. Ne znam jesu li što pronašli, ali nisam optimist jer je očigledno riječ o iskusnim lopovima - rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, lopovi su mu ukrali oko 50.000 KM, što je sav novac kojim je raspolagao.

- Sve su odnijeli... Ostalo mi je 210 maraka koje sam imao u džepu. Vjerojatno ću morati zatvoriti mjenjačnicu, jer sada nemam čime raditi. Sumnjam da će policija uhvatiti lopove, ali sve i da to učini, novac mi nitko neće vratiti. Pričam iz iskustva jer sam napadnut i prije nekoliko godina. Razbojnik tada nije ukrao ništa, ali me je pištoljem udario po glavi. Slučaj sam prijavio i dao izjavu, ali me nitko iz policije od tada nije zvao ili kontaktirao, niti je netko uhićen - kazao je Vučić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije