Uhićen u Crnoj Gori

Odbjegli narkodiler iz Trebinja desetljeće se skrivao kao građevinar u Njemačkoj

29.04.2018.
u 09:00

Nakon 10 godina bijega, Aleksandar Rikalo iz Trebinja predan je Okružnom sudu u Banjoj Luci, koji je za njim raspisao međunarodnu tjeralicu zbog organiziranog kriminala i trgovine drogom.

Uhićen u siječnju

Rikalo je Sudu predan uz prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora, koje je zatražilo Republičko tužiteljstvo RS-a. - Rikalo je osumnjičen da je kao pripadnik zločinačke udruge, u razdoblju od 13. veljače 2008. do 30. svibnja 2008. na području općine Trebinje, zajedno s drugim članovima zločinačke udruge, za koje je već izrečena pravomoćna presuda, kupovao, držao i prenosio kokain te posredovao u prodaji i kupnji istoga - naveli su u Republičkom tužiteljstvu. Rikalo je uhićen 12. siječnja u Crnoj Gori na osnovi međunarodne tjeralice, gdje se donedavno nalazio u ekstradicijskom pritvoru. Glas Srpske doznaje kako je Rikalo vlastima BiH izručen 26. travnja i preuzet je na prijelazu Klobuk, nakon čega je prebačen u Republičko tužiteljstvo gdje ga je saslušao tužitelj Slobodan Ćelić koji je zadužen za ovaj predmet. - Nakon ispitivanja republički javni tužitelj predložio je određivanje jednomjesečnog pritvora za A. R. zbog bojazni od bijega zbog težine kaznenog djela. Osumnjičeni se deset godina nalazio u bijegu u Njemačkoj i Crnoj Gori. Teretimo ga da je kao član zločinačke udruge s već osuđenim pripadnicima sudjelovao u prodaji, prijenosu, nabaci i kupnji kokaina na području Trebinja - priopćeno je iz Tužiteljstva. Na teret mu se stavlja da je bio član trebinjske narkoskupine koja je uhićena u okviru akcije “Leotar”, čiji su članovi pravomoćno osuđeni na ukupno 66 i pol godina zatvora. Rikalo je tijekom akcije napustio BiH i deset godina se nalazio u bijegu. Neslužbeno, Rikalo je nakon bijega iz BiH otišao u Njemačku gdje se zaposlio u građevinskoj tvrtki. - Radio je po raznim gradilištima i tako je uspio kriti se od policije i izbjeći uhićenje. Povremeno je boravio i u Crnoj Gori gdje je nedavno otkriven i lociran - kazao je za Glas Srpske izvor blizak istrazi.

Suđenje kriminalnoj skupini

Kao vođa kriminalne skupine presudom je označen Nikola Šaraba iz Trebinja, koji je osuđen na 10 i pol godina zatvora. Osim trgovine kokainom, on je zajedno sa Savom Jelačićem proglašen krivim za miniranje automobila svjedoka, suradnika Dragana Jelića (48) iz Trebinja. Jelić je ranije priznao krivnju, svjedočio u korist tužiteljstva poslije čega je osuđen na dvije godine zatvora.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?