Sarajevo

Obrana tvrdi: 'Dokazi stečeni nezakonito'

28.08.2015.
u 06:30

Čitanjem optužnice u Županijskom sudu u Sarajevu počelo suđenje Ahmedu Fočaku (48) iz Sarajeva

 

Čitanjem optužnice i izlaganjem uvodnih riječi jučer je u Županijskom sudu u Sarajevu počelo suđenje Ahmedu Fočaku (48) iz Sarajeva optuženom za pokušaj ubojstva Elija Taubera, savjetnika za kulturu i vjeru Židovske zajednice u BiH. Tužiteljica Meliha Dugalija je pred sutkinjom Indirom Jahić rekla kako tijekom dokaznog postupka namjerava saslušati oštećenog Taubera, te ostale svjedoke koji su tog 21. ožujka sjedili u Wiener Cafeu gdje se sve i dogodilo. Uz njih, planira pozvati i vještake koji će se izjasniti o ozljedama koje je tom prilikom zadobio oštećeni, dok će se vještak dr. Omer Ćemalović izjasniti o uračunljivosti optuženog.

- Dokazat ćemo da je optuženi počinio radnje opisane u optužnici i da je kazneno odgovoran za djelo koje mu se stavlja na teret, naglasila je tužiteljica. S druge strane, odvjetnik optuženog Rusmir Karkin kazao je kako pred obranom i nije težak zadatak, te da je tužiteljstvo pojedine dokaze nabavilo na nezakonit način. - Obrana će pokušati i, nadam se, dokazati da optuženi nije počinio kazneno djelo kako je to pobliže implicirano u optužnici. Osporit ćemo pravnu kvalifikaciju kaznenog djela, kazao je branitelj. Optuženi je također ustvdio da se slaže s kvalifikacijom kaznenog djela. Prema njegovim riječima, za ubojstvo ljudi koristi se vatreno oružje, koje je i njemu uvijek bilo dostupno. Inače, optuženi je prilikom davanja osobnih podataka naglasio da je nezaposlen, ali da ima zvanje za aviomehaničara. Ranije je osuđivan, a trenutačno se pred Općinskim sudom protiv njega vodi još jedan kazneni postupak zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i posjedovanja oružja. Prema optužnici, Fočak je 21. ožujka u Wiener Caffeu u ulici Čurčićuk veliki, prišao stolu za kojim je sjedio Tauber kojeg je udario metalnim utegom prvo u desno rame, a potom i u desni dio glave. Zamahnuo je i treći put, navodi se u optužnici, ali je tom prilikom udario u stolicu koju je Tauber podigao kako bi se obranio. Potom je napustio objekt, a Tauberu je nanio lakše tjelesne ozljede.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?