ljubav u zatvoru

O vjenčanju fatalne Sunite i Ferida Suljovića odlučivat će Uprava KPZ-a Mostar

Avaz
21.01.2021.
u 17:31

O zahtjevu Sunite Hindić (22) da joj se odobri vjenčanje s Feridom Suljovićem Ćićom (40) odlučit će Uprava Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar.

Elis Sultanić, sudac Županijskog  suda u Mostaru je, kako je potvrdio za Avaz, Hindić uputio da se obrati Upravi KPZ-a, s obzirom na to da se u istom zatvoru na izdržavanju zatvorske kazne nalazi njezin izabranik, Suljović.

Podsjetimo, Hindić, poznatija kao fatalna Sunita, se prošli tjedan obratila Sultaniću, kao predsjedatelju Sudskog vijeća koje joj je i izreklo kaznu zatvora u trajanju od tri i pol godine za ubojstvo Nine Ivankovića (55), mostarskog ugostitelja, sa zahtjevom kojim je zatražila dozvolu za vjenčanje sa Suljovićem,a za kojeg je navela kako joj je izvanbračni suprug.

U Upravi KPZ-a Mostar jučer nisu bili primili odgovor od Suda te nisu željeli komentirati slučaj, ali su kazali da do sada nisu imali ovakvu situaciju u kojoj se namjeravaju vjenčati osuđenik i pritvorenica.

Vjerojatno, u ovom slučaju će biti zatraženo mišljenje od drugih institucija, u prvom redu od Federalnog ministarstva pravde.

Kako god, sve i u slučaju da Hindić dobije dozvolu, vjenčanje neće biti obavljeno u KPZ-u Mostar, s obzirom na to da će Suljović idući tjedan biti prebačen u KPZ Zenica.

On je, naime, prije mjesec dana uhićen u Hrasnici, nakon što se krajem kolovoza nije vratio u mostarski zatvor u kojem izdržava kaznu od godinu i dva mjeseca. Praktično, u ovakvim slučajevima, po automatizmu, osuđenik se prebacuje u drugi zatvor. 

Hindić, osim dozvole za vjenčanje, u KPZ-u Mostar čeka i odluku Vrhovnog suda Federacije BiH, gdje je u utorak razmatrana žalba Tužiteljstva HNŽ na prvostupanjsku presudu za ubojstvo koje je počinila. 

Ona se u Vrhovnom sudu FBiH emotivno slomila, kazavši kako nije imala namjeru ubiti Ivankovića, kojeg je voljela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije