Strava u Srbiji

Novo suđenje pravoslavnom svećeniku koji je silovao djevojčicu pa je blagoslovio

pedofilija,silovanje,zlostavljanje
Foto: Thinkstock
Autori: VLm, SrbijaDanas
09.07.2015.
u 10:30

Pravoslavnom svećeniku M. Đokiću (57) iz sela Pločica kod Kovina, Apelacijski sud je poništio presudu od pet godina zatvora. On je bio uhićen zbog sumnje da je prošle godine napastovao više puta devojčicu V.P.(13) iz istog sela, javlja "Srbijadanas".

Djevojčica je dva dana nakon njegovog uhićenja rekla da ju je pop prvi put obljubio u siječnju 2014., a objasnila je da nije smjela ništa reći jer se plašila reakcije ukućana.

“Uradio mi je to na stolu u sali u crkvenom domu. Kada je završio, blagoslovio me je i rekao: 'Ti si dobra i poštena i trebaš ići u crkvu i školu'.

Pošto su baka i djed bili uporni, jer su primjetili da se s njom nešto događa, sve su na kraju i otkrili.
 
Bludnom svećeniku će se ponovo suditi, a ogorčeni djed Stojan je rekao da će zapaliti i selo i crkvu ako popa ne osude.

Djevojčica se prvo povjerila svojoj tetki, rekavši da ju je Đokić namamio u svečanu salu crkve i silova.

Mještani sela Pločice imali su različita mišljenja o osumnjičenom pravoslavnom svećeniku. Govorili su da kada popije „spopada žene svih uzrasta“, dok su ga drugi hvalili. „Divan čovjek, uvijek spreman pomoći“. Hvalili su i njegovu obitelj, suprugu, dva sina i kćer.

A nesretnu djevojčicu nekoliko puta je pozivao da mu pomaže i za to joj je davao novac, ali baka i djed su smatrali da je to sve zasluženo i nisu ni pomišljali na ovako strašne stvari.
 
Sada će suđenje biti ponovljeno, nakon što je osuđen prvi put na pet godina zatvora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije