Kevin Richberg

Novinar iz New Yorka u Mostaru iskočio iz plamtećeg vozila

plamen
Foto: R.Soldo/Vecernji.ba
26.11.2014.
u 10:33

Vatra izbila ispod poklopca motora vozila unajmljenog u Sarajevu

Kevin Richberg, mladi američki novinar i putopisac iz New Yorka, jučer je usred dana, oko 12.45 sati, na novoj gradskoj magistrali u Mostaru, u naselju Mahala, iskočio iz vozila u plamenu te si tako spasio život. Ostali vozači su mu priskočili u pomoć uređajima za gašenje pa su požar gotovo uspjeli lokalizirati do dolaska vatrogasaca. - Trojica vozača su odmah iskočila iz svojih vozila, ali je vatra munjevitom brzinom već bila zahvatila čitavu unutrašnjost. Strahovalo se od eksplozije, a u tom slučaju bi se zasigurno dogodila tragedija. Prethodno je nešto i puklo u vozilu - kaže nam mladić nakon sudjelovanja u akciji pomoći Amerikancu koji se zaustavio kada je vidio plamen ispod poklopca motora vozila VW polo unajmljenog u Sarajevu.

- Ovo vozilo sam unajmio prije sedam-osam dana i sve je bilo u redu, ali danas dok sam se vozio prema Blagaju, gdje sam htio snimiti neke priloge za TV- kuće, odjednom se počelo dimiti. Okrenuo sam se na cesti i htio vratiti natrag u hotel u Starom gradu, ali tada je počelo još jače dimiti pa sam se parkirao ovdje pokraj ceste. Vjerojatno su u pitanju instalacije - rekao je Richberg za Vecernji.ba. I on je sam svojim fotoaparatom fotografirao izgoreno vozilo, a to je ujedno bio i jedini dio opreme koju je uspio spasiti.

- Dok sam iskakao iz vozila u plamenu osjećaj je bio dramatičan. Kao novinar sam proputovao 130 zemalja i vidio sve i svašta. Vidio sam svakakve stvari, a sada mi je jedina preokupacija kako nabaviti policijsko izvješće radi osiguranja. Auto je bio osiguran, a ljudi iz Sarajeva su mi obećali poslati drugi. Policajci su dva puta dolazili, ali su mi rekli da im službe danas ne rade i da moram sutra doći u policijsku postaju. Je li danas neki praznik? - pitao je Richberg pa je i dobio odgovor - Dan republike!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije