Okolnosti tragedije

Nina Jovanović nije imala važeću privremenu licencu za dopunski rad u trenutku operacije djevojčice Džene

nina jovanovic
Autori: Vecernji.ba, avaz
15.11.2021.
u 13:20

Iz liječničke komore Federacije BiH, u odgovoru na "Avazov" upit, naveli su da doktorica Nina Jovanović, oftalmolog, koja je zaposlena u Županijskoj bolnici Zenica, a privatno je radila i u ordinaciji dr. Halimić u Sarajevu, nije imala privremenu licencu za dopunski rad u trenutku obavljanja operativnog zahvata malodobne djevojčice.

Na temelju Zakona o zdravstvenoj zaštiti Federacije BiH Liječnička komora FBiH donijela je Pravilnik o utvrđivanju zajedničkih kriterija za licenciranje članova Liječničke komore FBiH i članova županijskih liječničkih komora. Za rad u drugoj županiji liječnik mora imati dvogodišnju privremenu licencu. Navedeno je također da „licenca koju izdaje nadležna komora ima važnost na teritoriju županije komore koja je licencu izdala.“
 
- U slučaju dr. Nine Jovanović, obavještavamo vas da je uvidom u dokumentaciju Ljekarske/Liječničke komore FBiH pronađena privremena licenca koju je Ljekarska/Liječnička komora FBiH izdala dr. Nini Jovanović članu Ljekarske/Liječničke komore Zeničko dobojskog kantona za obavljanje dopunskog rada izvan punog radnog vremena za rad u Privatnoj oftalmološkoj ordinaciji “Dr.Halimić” Sarajevo s rokom važenja od 13.08.2019. do 13.08.2020. godine. Navedena licenca nije produžena. Tako da je naš odgovor decidan, dr. Nina Jovanović nije imala Privremenu licencu za dopunski rad u trenutku obavljanja operativnog zahvata malodobne djevojčice - kazala je za 'Avaz' Amila dr. Bećirović, predsjednica Ljekarske komore FBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?