Zločin

Nije se doznalo tko je naručio likvidaciju Ive Pukanića

Ubojstvo Ivo Pukanića
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
18.09.2015.
u 06:15

Ivo Pukanić posljednjeg dana svog života, 23. listopada 2008., dovezao se na radno mjesto oko 10 sati. Parkirao je svoj lexus pred redakcijom Nacionala. Dok je bio u redakciji, ubojica je, ispostavilo se kasnije da je to bio Željko Milovanović, u dvorište Nacionala dovezao skuter. Parkirao ga je pokraj Pukanićeva lexusa te je otišao, a njegovo su kretanje po gradu s motociklističkom kacigom na glavi, kao i skidanje te motociklističke kacige u jednom trenutku snimile nadzorne kamere.

Pakao na zemlji

Taj trenutak bit će bitan dokaz na suđenju, a ubojica je čekao do 18.20. Tada je Pukanić u pratnji Nike Franjića, šefa Nacionalova marketinga, izašao iz redakcije. Došli su do Pukanićeva lexusa, a kada je Pukanić posegnuo za kvakom, odjeknula je zaglušujuća eksplozija. U samo jednom trenutku dvorište redakcije Nacionala pretvorilo se u pakao na zemlji – vozila su gorjela, na tlu su ležali mrtvi Pukanić i Franjić, krhotine stakla i betona bile su razasute posvuda, čuli su se krici šokiranih i ozlijeđenih djelatnika Nacionala. Detonacija se čula na širem području centra Zagreba.

Naručitelj likvidacije nepoznat je i danas, sedam godina poslije...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije