BANJA LUKA:

Nije htijela obnoviti vezu, pa joj podmetnuo eksploziv u potpalu za vatru

vatra
Foto: ilustracija
19.07.2016.
u 17:01

Okružno tužiteljstvo Banjaluka zatražio je od sudca za prethodni postupak banjalučkog Okružnog suda da Goranu Vučkoviću (43), iz Seferovaca kod Gradiške, odredi pritvor zbog krivičnog djela teško ubojstvo u pokušaju, saznaju “Nezavisne novine”.

Vučković, koji je rođen u Austriji, je osumnjičen da je 13. srpnja došao u Aleksandrovac kod Laktaša u stan koji koristi P.S. (34) iz tog mjesta. Izrevoltiran odbijanjem oštećene da s njim obnovi vezu, u namjeri da joj se osveti i liši života ostavio je PVC vrećicu u kojoj se između ostalog nalazila drvena potpala za vatru i među njom i eksplozivna naprava-ručna bomba koja je bila omotana korom drveta i pričvršćena žicom.

Vrećicu je oštećena unijela u kuću i tri dana kasnije ne znajući da se u potpali nalazi bomba, istu stavila u peć na čvrsto gorivo i zapalila pri čemu je vatra aktivirala eksplozivnu napravu zbog čega je došlo do eksplozije, usljed koje je P.S. zadobila teške tjelesne ozlijede u predjelu glave, grudi i ruku.”

“Tužitelj je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, jer postoji posebne okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i osnovana bojazan da će osmunjičeni, ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke”, naveli su banjalučkom Okružnom tužiteljstvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije