Maloljetnička delinkvencija

Ni jedan maloljetnik u Hercegovini u ovoj godini nije počinio teško kazneno djelo

09.12.2016.
u 09:00

Maloljetnički kriminal u ovoj godini na području cijele Hercegovine, kako onog dijela u sastavu Federacije BiH tako i onog koji pripada Republici Srpskoj, u padu je. Naime, od početka godine u Hercegovini nije zabilježeno ni jedno teško kazneno djelo koje je počinio maloljetnik.

Narušavanje reda i mira

“Za razliku od prošle godine kada smo imali slučaj ubojstva u Bijelom Polju koje je počinio maloljetnik, te jedne teške krađe, riječ je krađi golfa II koju je također počinio maloljetnik, u ovoj godini nemamo zabilježenih slučajeva teških kaznenih djela koje su počinili maloljetnici. U ovoj godini privedena je jedna maloljetna osoba koja je sudjelovala u sukobu navijača”, kazao je za Večernjak Ljudevit Marić, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije. Prema Marićevim riječima, maloljetnici češće čine prekršaje u vidu narušavanja javnog reda i mira sudjelujući u tučnjavama ili u sitnim krađama. Za razliku od Hercegovačko-neretvanske županije, u istočnoj Hercegovini od početka 2016. evidentirano je 15 maloljetnika koji su počinili kaznena djela, od čega najviše krađa ili teških krađa, pokazuju policijski podaci. U jednom slučaju maloljetnik je osumnjičen za izazivanje tučnjave, a jedna maloljetna osoba uhvaćena je za upravljačem automobila.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije