Presuda 19.10.

Nastavnik pedofil iz BiH priznao krivnju, prijete mu 82 godine zatvora

pedofil_nnn_bih_26092015
27.09.2015.
u 06:15

Prijeti mu zatvor do kraja života

Bjegunac od milijun dolara, Hrvat Michael R. Vucic (42), koji je uhićen u rujnu prošle godine u Hercegovini zbog seksualnog zlostavljanja učenice u Americi, priznao je krivnju i prijeti mu kazna zatvora od 82 godine.

Presuda Vucicu očekuje se 19. listopada, a on je nakon priznanja vraćen u zatvor Lake country.

Riječ je o učitelju u američkoj školi koji je više puta seksualno zlostavljao svoju tada 13-godišnju učenicu, a pobjegao je iz Amerike krajem kolovoza prošle godine i od tada je njegova fotografija na tjeralici vrijedila čak milijun dolara.

Priznala baki i djedu

Nakon izlaska na vidjelo ovoga slučaja, policiji su se s primjedbama na Vucicevo ponašanje javile još dvije učenice. Vucic je, podsjetimo, 18 godina radio kao nastavnik u školi Gavin South Middle School, u američkom gradu Ingleside (Teksas).

Terete ga za 52 seksualna čina s dvije maloljetnice u razdoblju od 2013. do 2014. Seks sa svojim žrtvama je i snimao, a CD-e i DVD-e držao je u plastičnoj vrećici ispod kreveta. Otkriven je kada je tada 13-godišnja djevojčica sve priznala baki i djedu. U međuvremenu je policija pronašla snimke koje su ih dovele i do druge žrtve. Policija je zbog neprijavljivanja zločina prijavila nastavnicu matematike April Courtney, nastavnika tjelesnog Michaela Lannersa i nastavnika društvenih znanosti Johna Keehana. I obrani su priznali da im je Vucic rekao kako je u vezi s jednom učenicom, ali da su mislili da priča "lovačke priče" jer je, tvrde, često izmišljao. Platili su 5000 dolara jamčevine i izišli su na slobodu.

Isprika roditeljima

Ravnatelj škole obratio se pismom isprike svim roditeljima doznavši za kriminalno djelo njihova zaposlenika. Vucicevi prijatelji i roditelji učenika ostali su šokirani optužbama na račun učitelja koji je "djelovao mirno i bez grijeha".

- Imao je bezbrižan pogled koji smiruje pa i kad mi je dijete u dnevniku imalo sve slabe ocjene, trudio se olakšati problem roditeljima. Ne mogu vjerovati da je bio kadar išta tako gnusno učiniti. Pa to je bila curica od nepunih 13 godina. Doista je bio svestran. Ponekad je u učionicu znao donijeti gitaru i uveseljavati djecu. Imao je puno prijatelja, pokazivao je ljubav prema životinjama i bio je cijenjen u društvenim krugovima.

Komentara 1

CO
cope
06:22 28.09.2015.

Ovdje u USA je vijest uhapsen Hrvat optuzen kao pedofil i ne spominju BiH jer u USA po logici Hrvat je iz Hrvatske kao sto je i Njemac iz njemacke.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije